Brezilyalı eski bakanlar, pandemiyle mücadelede Avrupa'dan yardım istedi

Brezilya hükümetinde 1992 yılından bu yana görev yapmış 9 eski çevre bakanı, ülkenin Amazon Bölgesi’nde tehlikeli boyutlara ulaşan koronavirüs salgınıyla başa çıkmak için Avrupalı liderlerden yardım istedi.

Brezilyalı eski bakanlar, pandemiyle mücadelede Avrupa'dan yardım istedi
Brezilyalı eski bakanlar, pandemiyle mücadelede Avrupa'dan yardım istedi
GİRİŞ 28.01.2021 13:52 GÜNCELLEME 28.01.2021 13:52

Brezilyalı eski bakanlar, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, AlmanyaBaşbakanı Angela Merkel ve Norveç Başbakanı Erna Solberg’e hitaben mektup yazdı.

Mektuba göre, hem sağlık felaketi hem çevresel felaketle mahvolan Amazon, bölgenin sorunlarına karşılıksız ve gerçek çözümler getirmek isteyen dost Avrupa ülkelerinin acil iş birliğine ve dayanışmasına ihtiyaç duyuyor.

ÇEŞİTLİ TIBBİ MALZEMELER TALEP EDİLDİ

Mektupta, söz konusu Avrupa ülkelerinden oksijen tüpü, oksijen konsantratörü, tıbbi oksijen üretim tesisi, sedye, oksimetre ve COVID-19 tedavisinde kullanılan ilaçlar talep edildi.

ORMAN YANGINLARI SOLUNUM PROBLEMLERİNİ ARTIRDI

Amazon’da geçen yıl "orman yangınlarında ve ormansızlaşmada benzeri görülmemiş bir artış" olduğu ifade edildi.

Mektupta ayrıca orman yangınlarının koronavirüsün sebep olduğu solunum problemlerini daha da kötü hale getirdiği ve bu durumun Amazon’da virüs kaynaklı ölüm oranlarının artmasına sebep olduğu kaydedildi.

Mektupta, bu yılın başında başkent Manaus’ta sağlık sisteminin çökmeye başladığı ve bu durumun diğer eyaletlere yayılma riski taşıdığı vurgulandı.

YEREL YÖNETİMLER YETERSİZ

Oksijen yokluğundan dolayı yüzlerce insanın boğularak öldüğü ifade edilen mektupta, hükümetin ve yerel yönetimlerin bu insanlara yardım edebilmek için gerekli tüm araçlara sahip olmadığına dikkat çekildi.

Mektupta, Amazon halkının ormanların koruyucusu olduğu ve bu halkın olmaması halinde Amazon’u koruyacak kimsenin kalmayacağına vurgu yapıldı.

Amazon eyaletinde 26 Ocak'ta 192 kişinin ölmesiyle virüse bağlı can kaybı en yüksek seviyeye ulaşmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"
ABD'de gençler tekbir getirerek Filistin'e destek oluyor