Olay video: Rusya'nın Su-57'sinin attığı 'çığlık' kreşendoya dönüştü

Rusya tarafından üretilen Su-57 jetinin başkent Moskova semalarında alçak uçuş yaparken çekilen görüntüsü, Rus sosyal medyasında gündem oldu. NATO, Rus savaş uçaklarının adını sistemine farklı bir şekilde kodluyor. NATO Su-57'ye "suçlu-cani-zalim" anlamına gelen "Felon" kod adını vermişti.

GİRİŞ 03.03.2021 15:16 GÜNCELLEME 05.03.2021 08:10
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Rusya'da nerede çekildiği tam olarak açıklanmayan bir video kaydında, ülkenin 5. nesil savaş uçağı Su-57'lerin olağandışı tiz bir çınlama sesi çıkardığı duyuldu. 4 adet Su-57'nin beraber uçtuğu kayıtta, savaş uçakları görüş açısına girince tiz ses bir anda ürkütücü bir kreşendoya dönüşüyor.

Bazı kullanıcılar video kaydının, Haziran ayında başkent Moskova'da çekildiğini iddia etti.

HİNDİSTAN PROJEDEN ÇEKİLİNCE RUSYA ZOR DURUMA DÜŞTÜ

Su-57 savaş jetleri, Rusya'nın ilk ve şimdiye kadar tek beşinci nesil savaş uçağı olarak üretildi. Proje ilk başta Hindistan ile birlikte üretilmeye başlandı. Ancak Yeni Delhi yönetimi, bir dizi geliştirme sorunu ve artan maliyetlerin ardından ortaklıktan ayrıldı. Geliştirme sürecinde tek kalan Moskova, ekonomik sorunlar dolayısıyla uçakların üretiminde ve motorda ciddi problemler yaşamaya başladı. ABD'nin F-22'sine karşı üretilen Su-57, üstün manevra kabiliyetinin yanı sıra, havadan havaya ve havadan karaya saldırı yeteneklerine sahip.

SU-57'NİN NATO'DAKİ KOD ADI "FELON"

NATO, Rus savaş uçaklarının adını sistemine farklı bir şekilde kodluyor. NATO Su-57'ye "suçlu-cani-zalim" anlamına gelen "Felon" kod adını vermişti.

Rusya, yerli İHA ile Su-57’nin ortak görev görüntülerini yayınladı

SU-57'LERİN TESLİMİ BAŞLADI

Seri üretim bandından çıkan ilk Su-57, 25 Aralık 2020 tarihinde Rus ordusuna teslim edilmişti. Rusya tarafından yapılan açıklamada, ilk Su-57 savaş uçağının, Karadeniz sınırındaki Güney Askeri Bölgesi'ne konuşlandığı belirtilmişti.

2021'DE 4 UÇAK DAHA RUS ORDUSUNA KATILACAK

Rostec'in CEO'su Sergey Chemezov, 7 Aralık'ta yaptığı bir açıklamada, ilk seri üretim Su-57'nin 2020'nin sonunda orduya teslim edileceğini açıklamıştı. TASS'a konuşan askeri kaynak, 2021'de 4 jetin daha orduya katılacağını aktardı.

Seri üretimden çıkan ilk Su-57 teslim edildi! Çok konuşulacak 'Karadeniz' iddiası

2024'DE BU SAYI 22'YE ÇIKACAK

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 2024'ün sonuna kadar 22 adet Su-57'nin envantere katılmasını beklediklerini belirtmişti.

2028 SONUNDA RUS ORDUSUNDA TOPLAM 76 TANE SU-57 OLACAK

2019 yılında Rus devletiyle Sukhoi firması arasında imzalanan bir anlaşmaya göre; şirket 2028'nin sonuna kadar Rus Ordusuna toplam 76 tane Su-57 teslim edecek.

Karadeniz iddiası doğru çıktı! İlk seri üretim Su-57'nin nereye konuşlandığı açıklandı

SU-57'NİN ÖZELİKLERİ

Beşinci nesil, yani stealth (hayalet) olma özelliğine sahip Su-57, çift motorlu ve tek pilotlu bir uçak. 37 ton azami kalkış ağırlığı bulanan uçak, saatte 2 bin 600 km azami hıza ve 20 bin metre irtifaya çıkabiliyor. Su-57, karşılaştırıldığı F-35'e oranla daha fazla mühimmat taşıma kapasitesine sahip.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 44
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben sesini sevdim alalım bunlardan 10-30 tane
    Cevapla
  • Dadas 3 yıl önce Şikayet Et
    Uçak geçti gitti ne var bunda f4 öle gider
    Cevapla
  • türkiye sevdalısı 3 yıl önce Şikayet Et
    türkiye bu projeye çok değer katabilir. çoğu yedek parçası türkiyede üretilmek kaydıyla, iyi bir anlaşmayla, kazı kazan mantığıyla ortak üretim yapılazmı?
    Cevapla
  • Çöl aslanı 3 yıl önce Şikayet Et
    Kazan-Kazan olmasın?
    Cevapla
  • Akin 3 yıl önce Şikayet Et
    Kazı kazan mantığı güzelmiş.
    Cevapla
  • Yakuts 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir parçasını yapamaz türkiyenin bütün silah üretimi nato sıtandartlarına göre yapılıyor rusya ise sovyetler birliği sistemini kulanıyor hepsi bir birine zıt ne rus uçağı nato ülkesine hizmet edebilir nede nato ülkesi ruslara uçak teknolojilerinde
    Cevapla
  • Ahir zaman sesleri 3 yıl önce Şikayet Et
    Gurbetçi
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalan dolan gerçekte öyle değiller
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi