İmzalar atıldı: ABD'den 14 milyar dolarlık 5 adet C-130 Hercules alacaklar

Polonya Milli Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, 5 adet C-130 Hercules tipi nakliye uçağının alımı için ABD ile anlaşma imzaladıklarını bildirdi.

İmzalar atıldı: ABD'den 14 milyar dolarlık 5 adet C-130 Hercules alacaklar
İmzalar atıldı: ABD'den 14 milyar dolarlık 5 adet C-130 Hercules alacaklar
GİRİŞ 14.04.2021 23:11 GÜNCELLEME 14.04.2021 23:25
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Blaszczak, 14,3 milyar dolara satın alınan uçaklardan ilkinin teslimatının bu sene içerisinde gerçekleştirilmesini beklediklerini aktardı.

Polonya Milli Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ABD ile 5 adet C-130 Hercules tipi nakliye uçağı satışı konusunda anlaşma imzaladıklarını bildirdi. Söz konusu uçakların Polonya'nın Powidz kentindeki 33. Hava Ulaştırma Üssü bünyesinde faaliyet göstereceğini belirten Bakan Blaszczak, uçaklardan ilkinin teslimatının bu yıl içerisinde yapılmasını beklediklerini ifade etti. Sözleşme değeri 14,3 milyar dolar olduğu belirtilen uçakların tam teslimatının ise 2024 yılının ilk yarısında tamamlanması öngörülüyor.

C-130 Hercules

ABD, SÖZ KONUSU UÇAKLARI 2017’DE EMEKLiYE AYIRMIŞ

Polonya'da muhalefet partileri, 1985 yapımı olan ve 2017 yılında da ABD Hava Kuvvetleri envanterinden hizmet dışına çıkarıldığı belirtilen söz konusu 5 uçağın satın alınmasını eleştirirken, Polonya Savunma Bakanı Yardımcısı Wojciech Skorkiewicz ise konuk olduğu Polonya Radyosu'nda, söz konusu uçakların Polonya'nın sahip olduğu nakliye uçaklarından çok daha iyi durumda olduğunu belirtti. Skorkiewicz, "Bugün kullanmakta olduğumuz C-130 Hercules uçakları oldukça yıpranmış durumda" ifadelerini kullandı.

Ayrıca ABD merkezli Lockheed firması tarafından geliştirilen orta sınıf bir taktiksel nakliye uçağı olan C-130 Hercules, havacılık tarihindeki en başarılı nakliye uçaklarından biri olarak kabul ediliyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 23
  • osman 3 yıl önce Şikayet Et
    ukraynadan sonra rus tehlikesinin kendilerine geleceklerinden korkuyorlar. abd nin kucağına oturmaları ondan. 50 yıldır dünya böyle abd korkutur hop rusyanın kucağına rusya korkutur hop abd nin kucağına. iyi iş.
    Cevapla
  • Arkut 3 yıl önce Şikayet Et
    eğer 14 milyar dolar verdilerse gerçekten geçmiş olsun polonya'ya..
    Cevapla
  • osman ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Elin eskisi para ediyor eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı demişler anlaşılan siyasi hesaplar var para böyle yolunuyor enayilerden belki de ortaklar Devlet yönetmek zor iş miş
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizin ya doların ne olduğundan haberiniz yok ya da bu uçağın fiyatından. Bu saçma fiyatı nereden duydunuz? Aklınız almıyor mu yoksa aklınız yok mu?
    Cevapla
  • haci ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    14 degil; 1.4 milyar dolar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık