İsrailli Haaretz gazetesinden çok konuşulacak Kanal İstanbul yazısı

İsrail basını, Kanal İstanbul'un bölgeyi yeniden şekillendireceğini, on milyarlarca dolar kazandıracağını ve Türk halkına yeni imkanlar sağlayacağını yazdı.

GİRİŞ 20.04.2021 13:32 GÜNCELLEME 21.04.2021 09:44
Bu Habere 207 Yorum Yapılmış

İsrail basınından Haaretz gazetesi, Kanal İstanbul projesinin bölgede büyük etki oluşturacağını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, projeyi gerçekleştirmek için harekete geçtiğini belirten gazete, "Erdoğan'ın Karadeniz'i Marmara Denizi'ne bağlayan ve İstanbul'a hakim bir kanal inşa etme hayalinin gerçekleşmesi bölgeyi değiştirebilir" görüşünü paylaştı.

"TÜRKİYE ON MİLYARLARCA DOLAR KAZANACAK"

Kanal İstanbul projesinin, İstanbul Boğazı'ndaki deniz trafiği nedeniyle daha önce 1990'larda gündeme geldiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın plan için ekonomik nedenler sunduğu, projenin çıktılarından birinin de istihdam olduğu bildirildi.

Haberde, "Uzmanlar, kanal trafiğinin ülkeye yılda on milyarlarca dolar kazandıracağını söylüyor. Kanal boyunca oluşan işletmeler, Türk halkına on binlerce yeni imalat ve hizmet işi sağlayacak" denildi.

Rusya'dan Kanal İstanbul ve Montrö açıklaması

"MOSKOVA ENDİŞELİ"

"Erdoğan'ın 'çılgın' Kanal İstanbul projesi Rusya'ya meydan okuyor" diyen gazete, "kara mayını" olarak nitelendirdiği projenin hayata geçmesi halinde bölgenin "sarsılacağını" ifade etti. Bu görüşün gerekçesi, "Moskova'nın endişesinin ana nedeni Türkiye'nin Ukrayna'ya sahip çıkması değil. Moskova, (Karadeniz'de) bir çatışma sırasında Batılı savaş gemilerine yeni bir rota verileceğinden endişe ediyor" şeklinde açıklandı.

ERDOĞAN: BURAYA KENDİ BAĞIMSIZLIĞIMIZI TESİS ETTİĞİMİZ BİR ESER KAZANDIRIYORUZ

Geçen hafta Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nde düzenlenen Kütüphane Söyleşilerinde, gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul ile ilgili şunları söylemişti:

"Karadeniz'den ve Marmara tarafından gelen gemilerin oralarda bekleme veya beklememe, bu süreçler, hepsi bizim kudretimizde. Bunun Montrö ile yakından uzaktan bir alakası da yok. Montrö, İstanbul Boğazı ile alakalı bir sözleşmeydi. Burada kendi bağımsızlığımızı, kendi egemenliğimizi tamamen tesis ettiğimiz bir eser kazandırıyoruz. Montrö ile yakından uzaktan alakası olmayan böyle bir Kanal İstanbul bizi çok daha huzurlu, rahat kılacaktır. Kanal İstanbul'umuzu, İstanbul'umuza kazandırdığımızda, İstanbul çok çok büyük bir zenginliğe kavuşmuş olacak, İstanbul Boğazı da çevrecilik açısından ciddi manada rahatlayacaktır."

KAYNAK: HAARETZ
YORUMLAR 207
  • Emre Muslu 3 yıl önce Şikayet Et
    İsrail övüyorsa sende bir fırıldak vardır yok düşman övüyorsa bu konuda bir sıkıntı vardır diyorlar peki dünyada israil kendi ülkelerinde tek heykeli olmasina izin verilen adam Mustafa Kemal paşa sizin mantiginizla bakarsak bu ne demek oluyor. Ve İstanbul'da dernekleri olan mason locası duvara bizden biri diye binasına Atatürk'ün portresini astı bu nedemek oluyor ozaman herkez birisini övüp onun doğrusunu söylüyorsa o ondandır. ki bunu İsrail demese bile bu ülkenin evlatları bu projenin bu ülkenin menfaatine olduğunu anlayamıyor ise yapcak bişey yok proje yapılacak
    Cevapla
  • koksal. ibuk 3 yıl önce Şikayet Et
    turkiyenin buyumesi ve guclu olmasini istiyorsan bu kanal yapilmasini destekliycek sin yok efendim agac lar kesilecek yok oyle yok boyle bazi cok bilenler ucun cu kopruye de karsi geliyor lar ama istanbul trafigine verdigi nefesten kimse bahsetmiyor ucuncu kopru olmadan once ben hergun kozyatagin dan karsiya mecidiyekoye iki bucuk uc saatte geciyor dum ucuncu kopru yapildik tan sonra maksimim 50 ila bi saat arasin da gecis yapiyorum
    Cevapla
  • Serkanoz 3 yıl önce Şikayet Et
    İki devlet arasında kalacağız diye taraf seçme özgürlüğümüz elimizden alınamaz ulusal çıkarlarımız hangi ülke tarafındaysa o ülkeyi seçme özgürlüğümüz yoksa bu bağımsızlık değildir. İstersek kendi irademizle tarafsız kalmalıyız.
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Düşman seni övüyorsa sende bir fırıldak vardır
    Cevapla
  • Gül Acar 3 yıl önce Şikayet Et
    Istanbul istanbul istanbul zaten istanbul nüfusu 18 milyon bundan fazlasını nasıl kaldıracak Anadolu olarak muhteşem projeler üretilse yurdumun her tarafı modern sehirlerimiz gibi olsa .örneğin en ücra yere bile hızlı tren lerle gidebilsek. Bir kaç şehir in kalkınması kalkınma değildir. Köylerimizin hali malum Bir çok köyde okul yok yol yok. Bir konu daha var Türkiye haricinde gelişmiş ülkeler de ovalara ev yapılmaz. Bununla ilgili de haber yapılmalı.
    Cevapla
  • Aşiret 3 yıl önce Şikayet Et
    Köyde okul ile kanal ne alaka
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt