ABD ve İngiltere'den Myanmar'a yaptırım kararı

ABD, Myanmarlı askeri yönetim ile bağlantılı 19 kişi ve 2 kurumu İngiltere ise Myanmar devletine ait bir mücevher şirketini yaptırım listesine aldı.

ABD ve İngiltere'den Myanmar'a yaptırım kararı
ABD ve İngiltere'den Myanmar'a yaptırım kararı
GİRİŞ 17.05.2021 18:42 GÜNCELLEME 17.05.2021 18:43
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD’nin Myanmar’daki darbecilere yönelik baskı politikası devam ediyor. ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Yabancı Varlık Kontrol Ofisi tarafından yönetilen Özel Belirlenmiş Uyruklu ve Engellenmiş Kişiler (SDN) listesine Myanmarlı askeri yönetim ile bağlantılı 19 kişi ve 2 kurumun eklendiği aktarıldı. SDN listesi, belirli otoriter rejimlerin yetkililerine uluslararası suçlulara yaptırım ve ambargo önlemleri uygulamak için tasarlandı.

İNGILTERE, MYANMAR DEVLETİNE AİT MÜCEVHER ŞİRKETİNE YAPTIRIM KARARI ALDI

İngiltere, Myanmar'da askeri rejimin önemli ekonomik kaynaklarından biri olan değerli taş faaliyetlerinden sorumlu kamu mücevher şirketini yaptırım listesine aldı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Myanmar'daki değerli taş faaliyetlerinden sorumlu ve askeri yönetimle bağlantılı Myanma Gems Enterprise (MGE) adlı kamu şirketine yaptırım uygulanacağı bildirildi.

Açıklamada, askeri yönetimin, söz konusu yaptırım kararıyla önemli bir finansman kaynağından mahrum edileceğine dikkat çekildi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab da yaptığı açıklamada, "Myanmar'daki askeri cunta, demokrasiyi ezmeye ve kendi halkına acımasız bir gaddarlıkla saldırmaya devam ediyor. Müttefiklerimizle birlikte cuntanın finansmana erişimini etkileyen yaptırımlar uygulamak ve demokrasiye dönüş sağlamak için çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

- MYANMAR'DAKİ ASKERİ DARBE

Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilimin yükselmesinin ardından 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere, pek çok yetkiliyi ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıllığına olağanüstü hal (OHAL) ilan etmişti.

Ülkede geniş katılımlı gösteriler sürerken, gözaltındaki üst düzey hükümet yetkililerinin, askeri mahkemede yargılanmalarına devam ediliyor.

KAYNAK: AA, İHA
YORUMLAR 7
  • Müsre 2 yıl önce Şikayet Et
    İyin birbirinizi geberin inşallah Allah beter etsin inşallah dinsiz imansız sapıklar
    Cevapla
  • zırto 2 yıl önce Şikayet Et
    israile alkış diger ülkelere yaptırım, hic bir kıymeti yok Tarihin Mahsum kızılderililerin cesetleri üzerine kurulu büyük bir ŞEYTANSIN ABD
    Cevapla
  • Mavi yeşil 2 yıl önce Şikayet Et
    Kufur tekmillettir onlar istesede istemesede allah nurunu tamamlayacak zafer islamindir
    Cevapla
  • Envers 2 yıl önce Şikayet Et
    Mevzu mısır halkı oldumu o darbeci iyi oluyor çünkü sizin itiniz. Allah sizi kahretsin.
    Cevapla
  • Velhasıl-ı Kelam 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanları katlederken sesiniz çıkmıyordu. Şimdi darbe yapıldı da birbirlerine düşüp daha az Müslüman katlediliyor diye mi yaptırım yaptınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı