Trump'ın Facebook ve Instagram hesapları 2023'e kadar yasaklandı

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Facebook ve Instagram hesapları 7 Ocak 2023 tarihine kadar yasaklandı.

Trump'ın Facebook ve Instagram hesapları 2023'e kadar yasaklandı
Trump'ın Facebook ve Instagram hesapları 2023'e kadar yasaklandı
GİRİŞ 04.06.2021 19:58 GÜNCELLEME 04.06.2021 22:18
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Facebook, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Facebook ve Instagram hesaplarının 7 Ocak 2023'e kadar açılmayacağını duyurdu.

Ocak ayında ABD Kongre Binası'na düzenlenen baskının sorumlusu olarak görülen eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Facebook ve Instagram hesapları askıya alınmıştı. Sosyal medya platformu Facebook, Trump’ın Facebook ve Instagram hesaplarına yönelik yasaklamanın 2 yıl daha devam edeceğini ve hesapların 7 Ocak 2023 tarihine kadar açılmayacağını duyurdu. Facebook tarafından yapılan açıklamada, Trump’ın hesaplarının yalnızca "kamu güvenliğine yönelik risk azaldığında" açılabileceği belirtildi. Açıklamada ayrıca, "Kamu güvenliğine yönelik ciddi bir risk olduğunu tespit edersek, kısıtlamayı belirli bir süre daha uzatacağız ve risk azalana kadar yeniden değerlendirmeye devam edeceğiz" denildi.

Söz konusu karar, Facebook'un Gözetim Kurulu'nun Trump'a süresiz yasak koymanın yanlış olduğunu söylemesinin ardından gelirken, Facebook’un "böyle istisnai durumlarda uygulanacak" yeni kuralları kapsamında Trump’a en yüksek cezanın verildiği belirtildi.

TRUMP'TAN TEPKİ

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Facebook'un kendisine getirdiği 2 yıllık erişim yasağını "hakaret" olarak nitelendirerek, "Önünde sonunda biz kazanacağız." ifadesini kullandı.

Sosyal medya platformu Facebook'un, Trump’ın kapatılan Facebook ve Instagram hesaplarının 7 Ocak 2023’e kadar açılmayacağını duyurmasının ardından, Trump yazılı bir açıklama yayımladı.

Büyük teknoloji firmalarını sert bir dille eleştiren Trump, "Teknoloji firmalarının bu sensör ve susturmalarının cezasız kalmasına izin verilmemeli, önünde sonunda biz kazanacağız. Ülkemiz bu istismara artık katlanamaz." ifadelerini kullandı.

Trump, 3 Kasım 2020'de yapılan ve Joe Biden'ın kazandığı başkanlık seçimlerinin "hileli" olduğu iddiasını bir kez daha tekrarlayarak, "Facebook'un kararı, 2020 hileli seçimlerinde bize oy veren 75 milyondan fazla insan için hakarettir." görüşünü paylaştı.

Yaptığı başka bir açıklamada ise Trump, başkanlığı döneminde akşam yemeğinde Facebook Kurucusu Mark Zuckerberg ve eşini ağırladığını anımsatarak, "Ben Beyaz Saray'a tekrar geldiğimde artık Zuckerberg ve eşi için akşam yemekleri olmayacak." ifadesini kullandı.

GÖZETİM KURULU'NDAN FACEBOOK'A ELEŞTİRİ

Facebook’un Gözetim Kurulu, Trump'ın hesabı için "süresiz" uzaklaştırma kararı alan Facebook’u eleştirmiş, Facebook'un kurallarında böyle bir şeyden söz edilmediğini işaret etmişti.

Trump ise Facebook, Twitter ve Google’a tepki göstermişti. Kendisini platformlarından yasaklayan 3 firmanın eylemlerini "tam bir rezillik ve utanç" olarak nitelendiren Trump, üç şirkete "yozlaşmış sosyal medya şirketleri" adını vermişti.

Trump, "İfade özgürlüğü, ABD Başkanı'ndan alındı çünkü Radikal Sol çılgınlar gerçeklerden korkuyorlar fakat gerçek, her zamankinden daha büyük ve daha güçlü bir şekilde ortaya çıkacak. Ülkemizin halkı buna tahammül etmeyecek. Bu yozlaşmış sosyal medya şirketlerinin, bir daha asla seçim sürecimizi yok etmelerine ve yok etmelerine izin verilmemelidir" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: İHA, AA
YORUMLAR 25
  • Müdür 2 yıl önce Şikayet Et
    Kazandığı seçimler hile ile elinden alındı.Sussun diye de tüm dijital ortamda yasaklandı.Küresel sermaye sevmediğim bu şahsı resmen parçaladı...Aynısını sosyal medya da hükümeti savunan bir çok hesaba yapıyorlar.Hükümet karşıtı hesaplar küfür de etse ,şikayet de etseniz işlem yapmıyorlar...Ülkelerin seçimlerine algı ile müdahale ediyorlar.Sosyal medya yasaklanmalı...
    Cevapla
  • Samsun 2 yıl önce Şikayet Et
    Donald duck la bu konuda aynı fikirde olacagım hiç aklımda gelmezdi.
    Cevapla
  • Selcuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Secimlerde Reise destek vermesin diye
    Cevapla
  • meraci83 2 yıl önce Şikayet Et
    2023 seçimlerinde Trump u destekliyorum.Tekrar gelir de umarım facebook, isntagram denen sosyal haydutlara tasma takar.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ NEREDE???? İşte ABD nin demokrasi anlayışı bu UMARIM BİDEN bir daha ortaya çıkıp o ülkeye bu ülkeye demokrasi ve insan haklarindan bahsetmez bir FENA bir cevap alır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı