Türkiye'nin talip olduğu Afganistan görevi için NATO'dan açıklama

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Afganistan'da bulunan uluslararası standartlardaki havaalanı ve Türkiye'nin rolü hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye'nin talip olduğu Afganistan görevi için NATO'dan açıklama
Türkiye'nin talip olduğu Afganistan görevi için NATO'dan açıklama
GİRİŞ 12.06.2021 10:16 GÜNCELLEME 12.06.2021 10:27
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO zirvesi öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Burada, Afganistan'da bulunan uluslararası standartlardaki havaalanı ve Türkiye'nin rolüne değinen Stoltenberg, "NATO, Afganistan'daki askeri varlığını sona erdirdi ancak ülkenin güvenliğini desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Stoltenberg, Kabil'de uluslararası standartlarda bir havaalanının işlerliğini sağlamanın önemli olduğunu ifade etti.

ABD'den Afganistan açıklaması: Görüşme Türkiye ile yapılmalıABD'den Afganistan açıklaması: Görüşme Türkiye ile yapılmalı

"HAVAALANININ NASIL İŞLETİLECEĞİNE DAİR GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR"

Stoltenberg, "Türkiye havaalanının işlemesi konusunda önemli bir müttefik. Halihazırda Türkiye'nin de aralarında olduğu müttefikler arasında havaalanına nasıl destek vermeye devam edeceğimiz konusunda diyalog sürüyor" dedi.

Pentagon'dan Türkiye açıklaması: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararına saygı duyuyoruzPentagon'dan Türkiye açıklaması: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararına saygı duyuyoruz

BAKAN AKAR NE DEMİŞTİ?

Hürriyet gazetesinden Fatih Çekirge'ye konuşan ve 7 Haziran günü yayımlanan söyleşide Hulusi akar, "Afganistan ile ilgili ABD’lilerle görüşüyoruz. Salı günü NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda konuştuk, ABD'liler ile heyetler arasında konuşuluyor. Bizim şartlara bağlı olarak Afganistan’da kalma niyetimiz var. Şartlarımız nedir? Siyasi, mali ve lojistik destek. Bunlar yapıldığı takdirde biz Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda kalabiliriz. Şartlarımızla ilgili cevabı bekliyoruz. Bununla birlikte Afgan halkı bizim kardeşimiz. Hedef Afganistan'da sulhu, sükûnu sağlamak. Bizim tarihi kardeşliğimiz var. Afgan halkı istediği müddetçe Afganistan’da kalabilmek, yardımcı olabilmek istiyoruz" demişti.

Bakan Akar açıkladı: ABD ile çözemeyeceğimiz tek sorun...Akar'dan Afganistan açıklaması: Gerekli şartlar sağlanırsa...

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1 Mayıs'tan itibaren ABD'nin Afganistan'dan geri çekilmeye başlayacağını duyurmasının ardından başlayan ABD ordusunun geri çekilme çalışmaları devam ediyor.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, ABD ordusunun Afganistan'dan geri çekilme sürecinin yaklaşık yüzde 50’sinin tamamladığını ve ordunun Eylül ayındaki son çekilme tarihini karşılama yolunda olduğunu kaydetmişti.

Bu süreçte Afganistan hükümeti de ülkede bulunan yabancı askeri üsleri, yabancı kuvvetlerin kontrolünde olan havalimanları ve tüm ilgili tesisatları devralmak için komisyon kurmuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 15
  • Kader 2 yıl önce Şikayet Et
    Afganistanjn da yarisi türk muş bilmiyordum türkün olmadığı yer yok masaAllah ama adamların ülkesini adamlara sorup kalalım neden amerikaya soruyoruz sanki amerikanin maliymis gibi
    Cevapla
  • şahnaz duman 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet neden soralım Onnar tererüsleri destekliyor bizi öldürmesi için her türlü yardımı yapıyor ABD yi ben istemiyorum
    Cevapla
  • Hacı baba 2 yıl önce Şikayet Et
    NATO +abd +PKK demek
    Cevapla
  • Sözde 2 yıl önce Şikayet Et
    Natonun pkk lılarınkampında ne işi vardı.Natoya güvenmek yanlış.
    Cevapla
  • Eşref Öz kaplan 2 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye Cumhuriyeti; Cumhur Başkanımız ve Baskomutanimiz Recep Tayyib Erdoğan la kurulan yeni Dünya duzeninde; kuvvetin yerini Hak ve menfaatin yerini adalet alacak inşaallah...Mazlumların göz yaşı akmayacak; yardımlaşmanın, dayanışmanın, kucaklaşmanın olduğu kainatta zulumler bitecek sosyal adalet sağlanacaktır Afganistanda.. İnşaallah...
    Cevapla
  • SATRANÇ 2 yıl önce Şikayet Et
    orada kalmak iyi olur. her ik tarafda bizi çok seviyorlar. oranın yillarca imarı gerekecek Türk şirketleri iş başına. Biz orada olmasaydık abd masum müslümanların kökünü kurulurdu. Yabanci askerler sokağa cikinca korkudan TSK kıyafeti giyip araçlarına Türk bayrağı çekiyorlardı. Ayrica orada nufusun ,% 40 Civarı Türkmen dir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...
İkinci el otoda hareketlilik...Listenin zirvesindeki model belli oldu