Donald Trump'a bir kötü haber daha!

ABD eski başkanı Donald Trump'ın şahsi avukatı Rudy Giuliani'nin avukatlık lisansının, 3 Kasım seçimleriyle ilgili yanlış beyanlar nedeniyle New York’ta askıya alındığı belirtildi.

Donald Trump'a bir kötü haber daha!
Donald Trump'a bir kötü haber daha!
GİRİŞ 24.06.2021 21:44 GÜNCELLEME 24.06.2021 21:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

New York temyiz mahkemesi tarafından alınan kararda, Giuliani'nin, seçimlerin hile yoluyla çalındığına dair teorileri öne sürerek mahkemelere, kamuoyuna ve milletvekillerine yanlış açıklamalar yaptığı kaydedildi.

Kararda, “Demokrasinin ayırt edici özelliği, özgür ve adil seçimlere dayanmasıdır. Seçimlerimizde bir güven kaybını kışkırtmayı amaçlayan yanlış açıklamalar ve bunun sonucunda hükümete olan güven kaybı genellikle özgür toplumun düzgün işleyişine zarar verir.” ifadesine yer verildi.

Giuliani'nin avukatları John Leventhal ve Barry Kamins, yaptıkları yazılı açıklamada, müvekkillerinin kamu için bir tehlike oluşturmadığını belirterek, "Sorunlar tam olarak araştırıldıktan sonra, Giuliani'nin uzun yıllar boyunca hizmet ettiği hukuk mesleğine yeniden geri getirileceğine inanıyoruz." ifadesini kullandı.

New York'ta 1994-2001 yıllarında belediye başkanlığı da yapan Giuliani, 3 Kasım seçimleri ile ilgili Trump'ın “seçimlerin çalındığı” iddiasını en fazla savunan ve bu konuda hukuki girişimlerde bulunarak mahkemeler dava açan biri olarak öne çıkmıştı.

YORUMLAR 3
  • Hamza 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada "asıl patron kim?" sorusunun en güzel cevabı. ABD başkanıda olsanız hikaye. Adamı yolunmuş tavuğa cevirdiler. Komplo teorisi diyen körler, üst akıl denilen şey racon kesiyor, ABD başkanı, milyarder danılt tramp ta olsan feriştahıda olsan adamı ve çevresini duman ettiler. ABD de seçimlerde hile yapıldığını bizim köyün eşşeği bile biliyor.
    Cevapla
  • Hamido 2 yıl önce Şikayet Et
    Yoruma bayildim Shshshhshshsj
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    biz de olsa madalya verir ayni uygulama biz de olacak terøre yardim eden hainler ile ortak is yapan ne kadar hakim avukat var ise gørevden alin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Altın fiyatlarında sert yükseliş
11 ilde PKK'ya operasyon: 92 terör ini imha edildi!