Bu kararı alan ilk ülke! İsrail'den BioNTech aşısı ile ilgili 3. doz kararı

İsrail, artan Delta varyantı vakalarının ardından bağışıklığı zayıf olan ve 2 doz Pfizer/BioNTech aşısı olan kişilere aynı aşıdan 3. dozun uygulanacağını açıkladı. Halkın geri kalanı için 3. doz olasılığının ise tartışıldığı belirtildi.

GİRİŞ 12.07.2021 14:10 GÜNCELLEME 14.07.2021 08:06
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Delta varyantının hızla yayılması ve bunun sonucunda koronavirüs vaka sayılarının tek hanelerden 450’lere yükselmesinin ardından İsrail hükümeti yeni aşı kararını açıkladı.

Hükümet tarafından yapılan açıklamada, bağışıklığı zayıf olan ve iki doz Pfizer-BioNTech aşısı olan kişilere aynı aşıdan üçüncü dozun uygulanması kararı alındı.

İsrail Sağlık Bakanı Nitzan Horowitz, "Bu karar hemen yürürlüğe girecek. İki doz Pfizer/BioNTech aşısı olup bağışıklığı zayıf olanlar üçüncü doz aşı olacak" dedi.

Bu kararla, dünyada BioNTech aşısını 3 doz vuracak ilk ülke İsrail oldu.

EMA'dan mRNA açıklaması: Çok ender de olsa kalp kası iltihabına neden oluyorEMA'dan mRNA açıklaması: Çok ender de olsa kalp kası iltihabına neden oluyor

ÜLKENİN YÜZDE 57'Sİ İKİ DOZ AŞI OLDU

Hükümet yetkilileri, halkın geri kalanının üçüncü doz aşı olup olmayacağını açıklamazken, Bakan Horowitz, "Bu konu üzerine çalışıyoruz, henüz net bir karara varmadık" diye konuştu.

Aralık ayı itibarıyla aşı uygulayarak 9,3 milyonluk nüfusunun yüzde 57'sini tamamen aşılayan İsrail'de, geçtiğimiz ay ilk olarak kısıtlamalar gevşetilmiş, daha sonra vaka sayılarının artmasıyla birlikte yeniden kısıtlamaya gidilmişti.

Pfizer/BioNTech'ten üçüncü doz başvurusu!Pfizer/BioNTech'ten üçüncü doz başvurusu!

PFIZER, 3. DOZ İÇİN FDA'YA BAŞVURACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

ABD ilaç firması Pfizer'ın Alman ortağı BioNTech ile ürettiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının üçüncü doz uygulaması için ABD Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) başvuru yapacağı belirtildi.

Pfizer’dan Assoicated Press’e yapılan açıklamada, şirketin salgına bağışıklığı artırmak ve potansiyel olarak Kovid-19 varyantlarının yayılmasını durdurmak amacıyla üçüncü doz aşı onayı için FDA'ya izin başvurusu yapacağı kaydedildi.

İsrail duyurdu: BioNTech aşısının koruyuculuğu gerilediİsrail duyurdu: BioNTech aşısının koruyuculuğu geriledi

KAYNAK: AA
YORUMLAR 59
  • Nihat 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail aşı yaptırmadan hastalığı atlattı ,İsrailde kanser yok diyen sosyal medya sığırları okusun.Ben anlamıyorum bu İsrail ezikliğini, bakan açıklama yapıyor "İsraile tohumu biz satıyoruz" diyor,ama birileri ısrarla bütün tohumlarımızı İsrailden alıyoruz diyor ,bu kadar ezik ,bu kadar hain insanımız var. Geçen salağın biri de Çin hiç aşı yaptırmadı ,dünyaya aşı satıyor diyor. Yahu aşı rekoru Çinde, 1.8 milyar doz aşı yapmışlar. Adam utanmadan yalan söylüyor. Kaynaklara bakın euro news bakın ,worldometere bakın görürsünüz.
    Cevapla
  • gerçekçi 2 yıl önce Şikayet Et
    israil hiçbir zaman dışarıdan aşı alıpta kendi insanına vurmaz israilin aşı diye dünyaya yutturduğu mineral ve vitamin takviyeli sıvılardır,,israil bir insanı için tüm dünyayı ateşe verir
    Cevapla
  • Muşlu 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail hayranı olan bir yapı var. bence en zavallı devlet İsrail hırsızlıkla zorbalıkla katlimla kazanılan her şey haramdır ve İsrail zalimdir biz de her daim zalimin karşısında olacağız
    Cevapla
  • Umurbey 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben 2. Asıyı bugün yaptırdım.10kere olun deseler gene olurum .olmak istemeyen olmasın onların hakkını bize versinler
    Cevapla
  • Zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Serkan ozkana O konuşmadan Türkçesi kıt insanlar ancak böyle bir sonuç çıkarabilir. Ben de okudum ve dinledim,Bill Gatesi savunmuyorum ama söylediği o değil. Demek istediği aslında şu ; geliştirdiğimiz aşılarla insanlığın bir kısmını kısırlaştırıp (gönüllü ya da gönülsüz ,) nüfusu kontrol altına alabiliriz diyor. Son derce korkunç ve uygulaması ahlaksız,hukuksuz bir düşünce . Zaten kabul da görmüyor. Bunu hiç bir Millet kabul etmez. Ama onun bu fikri salgında kullanılan aşıların içine kısırlık yapıcı maddeler katılıyor manasına gelmez. Aşıların kontrolü köy odasında yapılmıyor. Herkesi de hain görmekten vazgeçin ,bu ülkeyi İyi Yürekli insanlar yönetiyor.
    Cevapla
  • Ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim aşı hakkımı bağışlayacağım birini arıyorum. Size bağışlamak isterim.
    Cevapla
  • Serkan Ozkan 2 yıl önce Şikayet Et
    olmak isteyeni engellemeyin! Nüfusun kontrol alınması için aşılara dikkat etmek gerekiyor.. Eğer aşılar konusunda çok iyi ilerlersek ve sağlık ve üreme ile ilgili sağlık hizmetlerinde... bunu belki yüzde 10-15 kadar düşürebiliriz! (Bill Gates 2010) Kaynak Ted 2010 yılı konuşması "Innovating to zero!". Tabi insanların sağlığını kazanarak nüfüsün azalması gayet mantıklı bir fikir!
    Cevapla
  • beni_unutma 2 yıl önce Şikayet Et
    bencede ol hatta sabah aksam ol.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    NE acıdır ki AVRUPA'DA UĞUR ŞAHİN İ KİMSE TANIMIYOR aşıyı pfizer üretti biliyorlar bunun sebebi türk kelimesine tahammülü olmadıkları için bizde bu ab ye girmeye çalışıyoruz şaka gibi!!!!! Yazık bu ülkeye
    Cevapla
  • Serkan Ozkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Boş iş! Boş laf!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'