Alman oyuncak firması Angela Merkel’in oyuncak ayısını yaptı

Alman bir oyuncak üreticisi, 16 yıl boyunca Almanya şansölyesi olarak görev yapan Angela Merkel'in hatırasına bir oyuncak ayı yaptı.

Alman oyuncak firması Angela Merkel’in oyuncak ayısını yaptı
Alman oyuncak firması Angela Merkel’in oyuncak ayısını yaptı
GİRİŞ 22.09.2021 01:50 GÜNCELLEME 22.09.2021 01:55

Almanya’nın Bavyera eyaletinde yer alan Coburg kentinde bulunan Hermann-Spielwaren adlı oyuncak firması Angela Merkel’e tıpatıp benzeyen bir oyuncak ayı üretti.

Merkel 16 yıl boyunca Almanya hükümetinin başkanlığını yaptıktan sonra bu yılın sonunda istifa edeceğini duyurmuştu. 

40 santimetre boyundaki oyuncak ayı, Şansölye Merkel'e benzer bir saç stiline sahipken, pençeleri 'Merkel eşkenar dörtgen' olarak bilinen efsanevi el hareketini kopyalamak için katlanabiliyor.

Bild gazetesinin aktardığına göre, dünyanın halen var olan en eski oyuncak ayı fabrikalarından birinin genel müdürü Martin Hermann, “Oyuncak ayılar, çağdaş tarihin anlarını bir sanat biçimi olarak ifade etmeye çalışıyoruz” dedi.

Firmanın oyuncak ayılarını yaptığı diğer siyasetçiler arasında ise ABD’nin eski başkanlarından Barack Obama, eski Almanya Şansölyesi Helmut Schmidt ve İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth yer alıyor.

189 EURODAN SATIŞA ÇIKTI

Öte yandan, 101 yaşındaki aile şirketi, Almanya'nın başında geçirdiği yılların anısına biri Merkel'e gönderilmek üzere Şansölye’nin 500 adet oyuncak ayısını üreteceğini duyurdu. 189 euroya satılan oyuncak için tüm siparişler kapandı.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
Son dakika: Erdoğan 'harekete geçiyoruz' deyip mesajı verdi: Biz 'bitti' demeden bitmez!