Libya'da Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam'ın adaylığı protesto edildi
Libya'da halk, devrik lider Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin babasının kıyafetlerini giyerek başkanlığa aday olmasına yönelik protesto gösterileri düzenledi.
Libyalılar 24 Aralık'ta, siyasi ve sosyal kaostan çıkmak umuduyla sandığa gitmeye hazırlanıyor.
Seçime kısa süre kala ülkenin devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, başkanlık için adaylığını açıklamış ve ülkede tepkilere neden olmuştu.
LİBYALILAR PROTESTOLARLA TEPKİ GÖSTERDİ
Oğul Kaddafi'nin, babasının kıyafetlerine bürünerek adaylık açıklaması dikkatlerden kaçmadı.
Babasının yolunda giden Seyfülislam'ın adaylığı, Libyalıları sokağa döktü.
Başkent Trablus, protesto gösterilerine sahne oldu.
Trablus'un Dahmani bölgesinde toplanan Trablus Ayan Meclisi Üyeleri, şehit aileleri ve sivil toplum temsilcileri, yerel ve uluslararası mahkemelerce savaş suçu işlediği gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan Seyfülislam'ın başkanlık seçimleri için adaylık başvurusunda bulunmasına tepki gösterdi.
SEYFÜLİSLAM'IN ADAYLIĞI
Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, 24 Aralık'ta yapılması planlanan başkanlık seçimleri için dün adaylık başvurusunda bulunmuştu.
Ülkenin güneyinde yer alan Sebha kentindeki seçim merkezine bizzat giden Seyfülislam Kaddafi, 2011'de babasının devrilmesinden bu yana ilk kez ortaya çıkmıştı.
Seyfülislam Kaddafi, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından insanlığa karşı suç işlemekten aranıyor. Libya Askeri Başsavcılığı da Seyfülislam hakkında "cinayet" ve "paralı asker kullanma" suçlamasıyla yakalama kararı vermişti.