Fransız gazeteci Mali'den sınır dışı edildi

Afrika'ya yönelik yayımlarıyla bilinen Fransız Jeune Afrique dergisi muhabiri Benjamin Roger'in Mali'den sınır dışı edildiği açıklandı.

Fransız gazeteci Mali'den sınır dışı edildi
Fransız gazeteci Mali'den sınır dışı edildi
GİRİŞ 08.02.2022 21:27 GÜNCELLEME 08.02.2022 21:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Jeune Afrique'ten yapılan açıklamada, Paris'te ikamet eden ancak 6'yı 7 Şubat'a bağlayan gece, Mali'nin başkenti Bamako'ya ulaşan gazeteci Benjamin Roger'in kaldığı otelde gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.

Roger'nin geçerli bir vizeyle ülkeye girdiği ve gazeteci kimliğini gizlemediği vurgulanan açıklamada, Fransız gazetecinin polis merkezindeki sorgusunun ardından sınır dışı edildiği ifade edildi.

Mali'de en son 2018'de Fransız RFI radyosu muhabirinin akreditasyonu iptal edilmiş, o tarihten bu yana hiçbir gazeteci sınır dışı edilmemişti.

Asker ağırlıklı geçiş hükümeti, geçen ay, yabancı gazetecilere yönelik yeni bir akreditasyon süreci başlatacaklarını duyurmuştu.

Fransa ile Mali arasında gerginlik

Wagner askerlerinin Mali'de konuşlanacağı iddialarından bu yana 2 ülke arasında esen soğuk rüzgarlar, son dönemde yerini sert söylemlere bırakmıştı.

Son olarak Ağustos 2020'den bu yana yönetimdeki cuntanın demokratik seçimleri 5 yıl sonra düzenleyeceğini açıklaması, bu ülke ile uluslararası toplum arasındaki ipleri iyice germişti.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın Mali'deki geçiş hükümetini "gayrimeşru" şeklinde nitelemesi sonrasında Mali, Fransa'nın Bamako Büyükelçisi Joel Meyer'den ülkeden ayrılmasını istemişti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • ameleforce 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah düşmanlarını dost edinirsen Allah da seni perişan eder.Bu Afrikalılarda pek akıl yok.Sanki Suriye'de onca mazlum müslümanı katleden Ruslar değilmiş gibi hem bu aptal Malililer,hem Burkina Faso lular ve diğerleri göya bir kafiri kovuyorlar ama diğer bir zalim kafiri çağırıyorlar.Beter olun...
    Cevapla
  • hak 2 yıl önce Şikayet Et
    Şeytandan kaç şeytanın kucağına...Yazık...
    Cevapla
  • esaas 2 yıl önce Şikayet Et
    Fransa ne kadar meşru ise wagnerlar da o kadar meşru. Lakin Fransanın yetiştirdiği mankurtlar ile güç dengelemesi için ihtiyaç duyuluyor. Aynı bizde yabancı okulundan mezun olup ülkesi hayrı için tek bir çözüm üretmeden ülkesini aşağılayan mankurtlar gibi
    Cevapla
  • Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    adam olacak mali
    Cevapla
  • Yol 2 yıl önce Şikayet Et
    Aferin mali'ye
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler