Rusya Ukrayna işgaline başladı! Zelensky: Gerekirse kan dökülecek

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal operasyonu sonrası, Ukrayna makamlarından peş peşe açıklamalar geldi.

GİRİŞ 24.02.2022 14:09 GÜNCELLEME 24.02.2022 15:43
Bu Habere 418 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu sabah Ukrayna'nın doğusundaki Donbass'a "özel askeri operasyon" başlattıklarını duyurdu.

Son dakika haberi: Putin talimatı verdi: Rus ordusu Ukrayna'yı işgale başladıSon dakika haberi: Putin talimatı verdi: Rus ordusu Ukrayna'yı işgale başladı

Rusya'nın harekatı sonrası açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, "Eğer canımıza, özgürlüğümüze, çocuklarımıza saldırılırsa, kendimizi savunacağız, saldırmayacağız, kendimizi savunacağız" dedi.

ZELENSKY: SIKIYÖNETİM İLAN ETTİK

Zelensky açıklamalarının devamında, "Tüm sınırlarımızda sıkıyönetim ilan ettik. Rusya, altyapımıza ve sınır karakollarımıza füze saldırıları düzenledi. Ukrayna'nın pek çok kentinde patlama sesleri duyuldu" ifadelerini kullandı.

Zelensky, dünya liderlerine çağrı yaparak "Putin'e yaptırım uygulayın" dedi.

Rusya tarafından vurulan Ukrayna şehirleri

"HAVA SAHASINI KAPATIN"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky ayrıca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Hava sahasını kapatın" dedi.

Ukrayna lideri, ABD Başkanı Joe Biden, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve İngiltere Başbaknı Boris Johnson dahil birkaç dünya lideriyle telefon görüşmelerini gerçekleştirdiğini ifade etti.

"GEREKİRSE KAN DÖKÜLECEK"

Ulusa sesleniş konuşması yapan gerçekleşitiren Zelensky, "Eli silah tutan herkesi orduya katılmaya davet ediyorum. Bizi koruyan savaşçılarımıza kan bağışı yapmanızı istiyorum. Gerekerise kan dökülecek. Herkes hazır olsun. Özgürlüğümüzü birlikte savunacağız. Aynı zamanda bu zorlu koşullar altında her şirketin her işletmecinin de geleceğimizi belirmele durumu söz konusu olacak. Lütfen toplumumuz için çalışın. Ukrayna bankaları ve diğer bankalar gerekli rezervlere sahip. Tüm siyasetçilerimize ve bağımsızlığımızı savunanlara teşekkür etmek istiyorum. Rusya ile demokratik bağları tamamen kopardık. Ülkemizi Rusya'ya bırakmayacağız. Rusya, ülkemize sabah saatlerinde Nazilerin 2. Dünya Savaşı'nda yaptığı gibi korkakça saldırmıştır. Rusya vatandaşları hangi yolu seçeceklerini kendileri karar verecek. Ruslara sesleniyorum. Sokağa çıkıp, tepkinizi gösterin. Sizin Rus kanallarında  bunu engelleyecekler. Onların amacı bir ulusu yok etmek, bu imkansız. Tarihi silemezsiniz, bu mümkün değil" ifadelerini kullandı.

"SAVUNACAĞIZ VE KAZANACAĞIZ"

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, "Putin, Ukrayna'ya karşı geniş çaplı bir savaş başlattı. Ukrayna'nın barışçıl kentlerinde saldırılar sürüyor" açıklaması yaptı.

Kuleba, "Ukrayna kendisini savunacak ve kazanacak. Dünya Putin'i durdurabilir, durdurmalı. Harekete geçme zamanı" dedi.

TÜRKİYE'YE SESLENDİLER: BOĞAZLARI KAPATIN

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği ise, "Rusya, Ukrayna'ya karşı bir savaş başlattı. Stratejik ortağımız Türkiye'yi ve dost Türk halkını bu zor zamanda bizi destelemeye çağırıyoruz" açıklamasında bulundu.

Ukrayna'nın Ankara Büyükleçisi Vasyl Bodnar, Türkiye'den Rusya'ya yaptırım uygulamasını talep etti: "Rus iş adamlarının paralarıma ve hisselerine el koyulmasını talep ediyoruz. Boğazların ve hava sahasının kapatılması talebini Türkiye'ye ilettik. Montrö uygulanmalı. Savaşın tarafı olan devletin geçişine yasak konmalı. Türkiye savaşta tarafsız kalmamalı."

"MAALESEF ONLARCA CAN KAYBI HABERİ ALIYORUZ"

 Bodnar, Ukrayna'daki son durumla ilgili yaptığı açıklamada bölgede çatışmaların devam ettiğini belirterek, "Maalesef onlarca kayıp olduğuna dair haberler alıyoruz. Askerlerimiz kendi vatanları için hayatları feda ediyor. Şu anda yapılması gereken en önemli şey, yaptırım ve kısıtlamaların uygulanması ve kayıplar veren Ukrayna'ya yardım edilmesi." dedi.

"RUS HALKI, PUTIN'İ DURDURUN"

Ukrayna İçişleri Bakanı Anton Gerashchenko, Rusya'nın saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada "Topraklarımıza gireni vuracağız. Binlerce Ukrayna ve Rus askeri ölür" dedi.

Rus halkına seslenen Gerashchenko, "Siz Rus halkı yaklaşan trajediyi durdurabilirsiniz. Rus elitler, sanatçılar, ressamlar susmayın. Ukrayna, Rusya değildir ve Rusya’nın düşmanı da değildir. Bize rahat, barış içinde yaşama imkanı verin. Putin'i durdurun" dedi.

ERDOĞAN İLE ZELENSKY GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştüğü açıklandı.

Ukrayna Büyükelçiliği görüşmeye ilişkin "İki lider son durumu ele aldı" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 418
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Bana bak senarist komedyen zelensky boş lafla saçma sapan girişimlerinle halkını tehlikeye atıyon ülken parçalanacak seni yalnız bırakanlar anca lafta yaptırım deyip duruyor aksine rusları daha da saldirganlastiriyorlar.Barış ve sulhta hayır vardır.Kimse ukranya korktu demiyor halkını maceraya sürükleme anlamsız mücadeleniz bir Ab ye girme hevesi için değmez.Son çağrım her iki lidere ülkenizi yıpratmaktasınız!!! Barışta hayır vardır.
    Cevapla
  • yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    ukranya.amrkanın.oyuyuna.geldi.avrupabirigine.üye.olupda.ondan.sonra.amerkan.yıgınak.yapcak.rusyaya.saldırmak.amerkan.beceremedi.olan.ankranya.halkına.oldu.yunan.adalaına.silah.muhümat.yereştiren.amerkan.buradan.rusyaya.saldırmakdı.türkiye.icinde.birtehtit.5bn.km.den.gelen.işgalcı.bir.devttir.yazık.oldu.ukranyaya.amerkanını.oyuuna.gelirsen.yanlnız.kalırsın.arkanda.kimseyi.bulamassın.ukranya.siyasi.görüşü.yönetimi.beceriksiz.akıllı.olması.lazım.işde.amerkaya.uyarsan.halkınıdaezdirdin.kendinide.ezdirirsin.
    Cevapla
  • Fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Zelenskiy daha yeni gördü Natonun kendisini nasıl sattığı gerçeğini. Bu savaşın sonunda şu gerçek anlaşılacak o da : iyi liderler insanları kurtamak için sayıları ifade ederler kötü liderler sayılar için insanları feda ederler. Dün akşam alınan karara bakılırsa bizde kötü lider konumundayız.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna'da Hakan ağlıyor bu kan dökülecek diyor hangi kan dan bahsediyor acaba
    Cevapla
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika’da tam böyle kendisi için kanını dökecek ülke ağrıyor. Ukrayna’da demekki Amerika için kan verecek çok var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar