2 milyon sivil Ukrayna'dan Avrupa'ya dağıldı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarından dolayı ülkesini terk eden 2 milyondan fazla sivil 2 hafta içinde Avrupa'ya dağıldı.

2 milyon sivil Ukrayna'dan Avrupa'ya dağıldı
2 milyon sivil Ukrayna'dan Avrupa'ya dağıldı
GİRİŞ 11.03.2022 11:47 GÜNCELLEME 11.03.2022 11:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlattığı saldırının ardından yaklaşık iki hafta içinde 2 milyon 316 bin kişi komşu AB ülkeleri Macaristan, Polonya, Slovakya ve Romanya'ya girdi.

AB Komisyonu, krizin baş göstermesinden 1 hafta sonra Ukraynalıların geçici koruma altına alınması için üye ülkelere öneri hazırladı. Bu kapsamda AB ülkeleri, 2001'de çıkarılan ancak bugüne kadar hiç kullanılmayan AB Geçici Koruma Yönergesi'ni 4 Mart 2022'de oy birliğiyle hayata geçirdi. Böylece savaşın 10'ncu gününde uygulamaya koyulan yönergeyle Ukrayna'daki savaştan kaçanlara geçici koruma statüsü veriliyor.

İngiltere, on binlerce Ukraynalıyı ülkeye almaya hazırlanıyorİngiltere, on binlerce Ukraynalıyı ülkeye almaya hazırlanıyor

Avrupa'nın mülteci ikiyüzlülüğü: Kanlar içinde kaldılarAvrupa'nın mülteci ikiyüzlülüğü: Kanlar içinde kaldılar

İsmail Saymaz da Batı'nın mülteci ikiyüzlülüğü kervanına katıldıİsmail Saymaz da Batı'nın mülteci ikiyüzlülüğü kervanına katıldı

Bu noktada Ukrayna ile 500 kilometre civarında sınırı paylaşan Polonya, en fazla mültecinin girdiği ülke olarak ön plana çıkıyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (BMMYK) son açıklamasına göre, 24 Şubat-9 Mart'ta Ukrayna'nın AB üyesi komşuları Macaristan'a 214 bin 160, Romanya'ya 84 bin 671 ve Slovakya'ya 165 bin 199 kişi geçerken, 2 milyon 316 bin mültecinin 1 milyon 412 bin 503'ü Polonya'ya geçti.

Ancak Polonya, bunların tümünü kayıt altına alamıyor. Kayıtlara geçen sayının 200 bin civarında olduğu biliniyor.

Polonya hükümetinin kişi başına 60 avro civarında nakdi yardım yaptığı, toplam 1,5 milyon avro civarında fon ayırarak ihtiyaçlarını karşıladığı mülteciler, bu ülke üzerinden diğer Avrupa ülkelerine kendilerine sağlanan ücretsiz ulaşım imkanıyla geçiyor.

YORUMLAR 4
  • zekai 2 yıl önce Şikayet Et
    Etme bulma dünyası ukran yanın suriyede ne işi var 5000 asker gönderdi suriyeye
    Cevapla
  • Erbil 2 yıl önce Şikayet Et
    Birkac bin Suriyelileri Afgan lari kısaca muslumanlar almadiniz Allah bi musibet verdi milyonları almak zorunda kaldınız.
    Cevapla
  • cancan 2 yıl önce Şikayet Et
    suriyeliler afganlar iraklilar savasdan kacarken eu halki yaygara cikardilar gelmesinler diye ellinden geleni yapmislardir ama ukrainalilar geliyor diye eu halki bildigin kucak aciyor evlerini paylasiyorlar mavi goz sari sacli olunca otomatikmen cifte standart uygulamasi var ....kisacasi putini stallinin daha radicaal bir versiyonu benzetmem ve biden ide yumsak ayardan giden hitlere benzetmem bence gayet normaldir!! ...
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların tamamı Almanya’ya kapağı atar, bazıları Fransa İsveç ve Hollanda gibi Ülkelere gider.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!