Uluslararası Göç Örgütü'nden Yemen için 159 milyon dolarlık kampanya

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Yemen'deki insani krizin çözümü için 159 milyon dolar yardım çağrısında bulundu.

Uluslararası Göç Örgütü'nden Yemen için 159 milyon dolarlık kampanya
Uluslararası Göç Örgütü'nden Yemen için 159 milyon dolarlık kampanya
GİRİŞ 16.03.2022 23:04 GÜNCELLEME 16.03.2022 23:04

IOM'dan yapılan yazılı açıklamada, ülkede kamu hizmetlerinin çöküşün eşiğinde olduğu ve son aylarda artan gıda ile temel ürün fiyatlarının Yemenlilerin yüzde 80'ini yoksulluk sınırına ittiği bildirildi.

Ülkede acil yardıma ihtiyaç duyan 4,6 milyon kişi için örgütün 159 milyon dolara ihtiyaç duyduğu kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen IOM Genel Direktör Yardımcısı Ugochi Daniels, dünyada artış gösteren insani krizlerin Yemen'i unutturmaması gerektiğini vurgulayarak, "20 milyondan fazla kişinin hayatı yardımlara bağlı. Şu an yardımları azaltmanın değil, artırmanın zamanı." ifadelerini kullandı.

Daniels, BM'nin verilerine göre Yemen'de çatışmalardan ötürü yerinden edilen kişi sayısının 4 milyonu bulduğunu hatırlatarak, "Yerinden edilen çok sayıda kişi, 4 veya 5 defa bulundukları yerden göçmek zorunda kaldı. Bu durum, özellikle kadın ve çocuklar için hayal edilemez zorlukları beraberinde getirmekte." değerlendirmesinde bulundu.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths, Yemen için 4,3 milyar dolarlık yardım çağrısı yapmış, fakat Yemen için düzenlenen insani yardım konferansında 1,3 milyar dolar yardım taahhüdünde bulunulmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!