Biden'ın Putin'i 'savaş suçlusu' olarak tanımlamasına Kremlin'den tepki

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için "O bir savaş suçlusu." ifadesini kullandı.

GİRİŞ 16.03.2022 23:35 GÜNCELLEME 17.03.2022 01:52
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Biden, Beyaz Saray'da kadına şiddet konusunda imzaladığı kararnameye ilişkin yaptığı konuşma sonrası bir gazetecinin sorusunu yanıtladı.

Gazetecinin "Gördüğümüz onca şeyden sonra Putin'i savaş suçlusu olarak nitelemeye hazır mısınız?" sorusu üzerine önce "Hayır." yanıtını vererek salondan ayrıldı.

Ancak daha sonra salona geri dönen Biden, Putin için "O bir savaş suçlusu." dedi.

Öte yandan, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki de Biden'ın açıklamalarına ilişkin, "Biden kalbinden geçenleri ve televizyonda gördüklerimizi konuşuyordu. Yabancı bir ülkeyi işgali sırasında zalim bir diktatörün barbarca eylemlerini görüyoruz. Dışişleri Bakanlığımızın bu konuda yürüttüğü hukuki bir süreç var ve gelişmeler oldukça sizi bilgilendireceğiz." diye konuştu.

KREMLİN'DEN YANIT GELDİ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i “savaş suçlusu” olarak nitelemesine tepki gösterdi.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünya çapında ABD’nin bombalarıyla yüz binlerce insanın öldüğünü belirterek, “ABD Başkanı Biden’ın bu tür söylemlerini kabul edilemez ve affedilemez buluyoruz.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 105
  • Elbistanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Irak'taki 1,5 milyon Müslümanı katleden Amerika mesele Hristiyan bir ülke olunca Hümanist kesiliyor. Her ikisi de aynı, yok birbirlerinden farkı, ama Amerika sinsi bir ülke , dost görünüp ülkelerin altını oyuyor. Lanet olsun onlara ve onların insanlık anlayışlarına
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Şeytan ABD ırakta 1 milyon müslüman öldürdün ve dünyanın herbiryerinde katliman yaptın sende hesap verip cehennemin dibine gideceksin.
    Cevapla
  • Nefs 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman ölürse savaş sayılmıyor suçlu aramaya gerek yok.
    Cevapla
  • İhsan1453 2 yıl önce Şikayet Et
    İkiside katil nokta
    Cevapla
  • Vatansever18 2 yıl önce Şikayet Et
    eyyy abd senin ırakta yaptığın hangi suça girio afganistanda yaptığın hangi suça girio sen önce onların bi cevabını ver insanlığın başına gelen tüm kötülüklerin başında sen varsın katil amerika
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral Charles'ın ilk yağlı boya portresinde korkunç detay!
Aziz Yıldırım'dan, Ali Koç'a tarihi teklif: Parasını ben vereceğim