Pakistan'da Başbakan Khan'a gensoru şoku: Parlamento kabul etti

Pakistan parlamentosu, muhalefetin Başbakan Imran Khan’ın görevden alınması için verdiği gensoru önergesini kabul etti.

Pakistan'da Başbakan Khan'a  gensoru şoku: Parlamento kabul etti
Pakistan'da Başbakan Khan'a gensoru şoku: Parlamento kabul etti
GİRİŞ 28.03.2022 18:39 GÜNCELLEME 28.03.2022 18:39
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Pakistan’da parlamento, muhalefetin Başbakan Imran Khan’ın görevden alınması için verdiği gensoru önergesini kabul etti. Önergenin perşembe günü tartışmaya açılması ve 7 gün içinde oylanması bekleniyor. Muhalefet lideri Şehbaz Şerif televizyonda canlı yayında gensoru önergesini okurken, Başbakan Khan’ın parlamentonun güvenini kaybettiğini ve parlamentonun Khan’ın görevine son vereceğini ifade etti.

Pakistan ulusal kriket takımının eski kaptanı olan 69 yaşındaki Khan partisinden bir dizi istifa sonrası parlamentoda çoğunluğu kaybederken, ittifak yapan muhalefet partileri istifasını istiyor. Gensoru, Pakistan'ın tekrarlayan bir ekonomik krizle karşı karşıya kalması sonrası verildi. Başbakan Khan'ın görevden alınması için 172 oya ihtiyaç duyulurken, muhalefetin oluşturduğu ittifakın şu anda 168 oyu var.

“Pakistan ekonomisini dışarıdan istikrarsızlaştırmak için komplo ve planlama yapıldı”
Pakistan Başbakanı İmran Khan, dün hükümetine karşı güven oylaması öncesinde destekçilerine seslenmiş, “Pakistan ekonomisini dışarıdan istikrarsızlaştırmak için komplo ve planlama yapıldı. İnsanlarımızdan bazıları hükümeti devirmek için kullanıldı. Bunun arkasında kimin olduğunu biliyoruz. Ulusun önünde ama doğru zamanda ortaya çıkacak pek çok şey var” ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • barıs 57 2 yıl önce Şikayet Et
    ımran han bır kac gun once acıklama yapıyor islam ulkelerı bırleşmeli diye ondan sonra boyle pıs kokular cıkmaya basladı aynı eller yıne devreye gırdı adamı yıcekler pakıstan halkı uyanık olmalı bu adamın arkasında durmalı
    Cevapla
  • Mert hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    Hep ayni tezgah, emperyalin kuklasi muhalifler, fonlanan medya, sonuc kaos, unutuyorlar; Allah tuzak kuranlarin en hayirlisidir.
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış yapıyorlar halkın sahip çıkması lazım
    Cevapla
  • Düşünen Biri 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp ve türevleri sadece Türkiye'de mi var sanıyorsunuz.
    Cevapla
  • Isa 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet
    Cevapla
  • Bilal ERDEM 2 yıl önce Şikayet Et
    hain her yerde hayindır. bölge farketmiyor. bunun başını iran çekiyor. dün ırak, suriye,yemen,Afganistan sıra pakistanda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'