AB Konseyi Başkanı Michel, Kiev'de Zelenskiy ile bir araya geldi

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, AB'nin Rusya'ya karşı petrol ve doğal gaz ambargosunu "er ya da geç" uygulayacağından emin olduğunu söyledi.

AB Konseyi Başkanı Michel, Kiev'de Zelenskiy ile bir araya geldi
AB Konseyi Başkanı Michel, Kiev'de Zelenskiy ile bir araya geldi
GİRİŞ 20.04.2022 22:08 GÜNCELLEME 20.04.2022 22:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Michel, Ukrayna'da yeniden kontrolün sağlandığı Borodyanka kentini ziyaret ettikten sonra Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüştü ve ortak basın toplantısı düzenledi.

"Bunlar vahşet. Bunların hepsi suç. Cezalandırılmalıdır. Cezalandırılacaktır." diyen Michel, Ukrayna'yı desteklemek için ellerinden gelen her şeyi yapmaya kararlı olduklarını çünkü Ukrayna'nın zaferini istediklerini dile getirdi.

Michel, AB'nin Ukrayna'nın yanında olacağına dair teminat verdiğini vurgulayarak, "Bugüne kadar birçok somut tedbir kararı aldık. Bu yeterli değil ve bu yüzden Rusya üzerindeki baskıyı artırmak için sürekli çalışıyoruz." diye konuştu.

Ukrayna'nın AB üyeliği konusunda Michel, AB içinde üyelik süreciyle ilgili farklı fikirler olduğunun "bir sır olmadığını" ifade ederek, bunun yasal ve aynı zamanda siyasi süreç olduğunun altını çizdi.

Michel, AB Komisyonunun görüşünü haziranın sonunda açıklaması gerektiğini belirterek, kendisinin de bu gerçekleştiği anda değerlendirme sürecini başlatacağını söyledi.

Rusya'ya petrol ve doğal gaz ambargosu konusunda Michel, "bunun er ya da geç kararlaştırılacağından şahsen emin olduğunu çünkü AB'nin Rusya'ya enerji bağımlılığını durdurmak konusunda kararlı olduğunu" kaydetti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • ferşad 2 yıl önce Şikayet Et
    savasta olan bir devletin başkanı gülerek poz vermez.ikiyüzlüler müslüman ölürken ses çıkarmayanlar inşallah dinsizin hakkından imansız gelir
    Cevapla
  • Sütçü İmam 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet bu mişel rusya suriyede müslüman katliamı yaparken de suriyeye gidip rusyadan petrol ve doğalgaz almayı durduracağız demiyordu tabiki. Tek dertleri nusayri esedden sonra suriyeye bir müslüman yöneticinin gelmesini istemiyorlardı. İşleri güçleri islam düşmanlığıydı yani.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!