Finlandiya: En önemli rolü Türkiye oynadı

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından ülkesinin NATO üyeliğine yakın olduğunu söyledi.

Finlandiya: En önemli rolü Türkiye oynadı
Finlandiya: En önemli rolü Türkiye oynadı
GİRİŞ 24.04.2022 15:41 GÜNCELLEME 24.04.2022 15:52
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederlen Finlandiya ve İsveç, NATO'ya katılmak için harekete geçmişti. Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, ülkesinin NATO'ya karşı tutumunu ve Rusya ile ilişkileri değerlendirdi.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından ülkesinin NATO üyeliğine yakın olduğunu söyledi.

'BARIŞA GİDEN BİR YOL GÖRÜNMÜYOR'

Pekka Haavisto, bölgesel güvenliğe önem verdiklerini vurgulayarak, "Rusya'nın, Ukrayna'yı işgali, Finlandiya'yı güvenlik politikasının temelini yeniden değiştirmeye zorladı ve şimdi Finlandiya, NATO üyeliğini düşünüyor. Şimdi bunu düşünmeseydik, gelecekte Finlandiya'nın manevra alanı daralacaktı" dedi.

Haavisto, Ukrayna'da tarafların görüşlerinin birbirinden çok uzak olduğunu savunarak, şu anda barışa giden bir yol görmediğini dile getirdi.

Finlandiya NATO kararını açıkladıFinlandiya NATO kararını açıkladı

NATO kozu masada: Batı, Türkiye'nin tüm taleplerini yerine getirmek zorunda kalabilir!NATO kozu masada: Batı, Türkiye'nin tüm taleplerini yerine getirmek zorunda kalabilir!

'EN ÖNEMLİ ROLÜ TÜRKİYE OYNADI'

Pekka Havisto, Türkiye'nin savaştaki tutumuna dikkat çekerek, "Şimdiye kadar Türkiye, müzakere temaslarının sürdürülmesinde en önemli rolü oynadı. Türkiye'nin kolaylaştırdığı müzakerelerde bir barış anlaşmasının olası unsurları ana hatlarıyla belirtildi. Rusya, Ukrayna'nın egemenliğini ve bağımsızlığını kabul etmesi gerekiyor" diye konuştu.

'UKRAYNA'NIN MARİUPOL SAVUNMASI BİR MUCİZE'

Haavisto, Mariupol'daki duruma değinerek, "Kiev yakınlarındaki Rusların ele geçirdiği şehirlerde neler olduğunu biliyoruz. Buça ve diğer şehirlerde ortaya çıkan vahşet derinden sarsıcı. Mariupol'daki sivillerin durumu haftalardır felaket düzeyine ulaştı" açıklamasında bulundu.

Haavisto ayrıca, Mariupol'un ele geçirilmesinin Rusya'nın en önemli hedeflerinden biri olduğunu belirterek, "Ukrayna ordusunun Mariupol'de bu kadar uzun süre dayanması bir mucizeydi. Ukraynalı güçlerin bir kısmı Mariupol'de savaşmaya devam ediyor" dedi.

'YAPTIRIMLAR DEVAM EDECEK'

Pekka Haavisto, Rusya'ya yönelik yaptırımlara işaret ederek, "Savaş uzarsa, Batı yaptırımları sıkılaştıracak. Bu durumda Rusya'nın ekonomisi daha da zayıflar. Bu, Rusya'nın da çıkarına değildir" dedi.

YORUMLAR 12
  • Aydın aktas 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu şeytanların işi düşünce ağızlarından bal akıyor.
    Cevapla
  • Millet 2 yıl önce Şikayet Et
    Veto kahrolsunlar hain
    Cevapla
  • Aksaraylı 2 yıl önce Şikayet Et
    İtlerin kuyruğu sıkıştı
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle isveçin üyeliğine hayır oyu kullanmalı Türkiye!Geçmişte Fransa ve Yunanistanın Natoya girmesine evet demesinin acısını akdenizde gördü Türkiye.Fillandiyayı bilmem ama isveçe hayır oyu kullanıp natoya dahil edilmesini engellemeli Türkiye
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    isvec daha dün ve hergün kurani kerimi yss au kankara ve pkk fetö sevicilerine asla Rumlar AB ye girememiz icin nasil mücadele veriyorlar asla ben ülkemizi rumlarla kiyas etmem edemem biravuc katlimacilardan daha fazla gücümüzün olmasini dile gezitmek istiyorum rumlari örnek göstererek!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor