Libya Elektrik Şirketi: Elektrik şebekesi zarar görebilir

Libya Genel Elektrik Şirketi (GECOL), santrallere gaz arzının kesintiye uğraması nedeniyle elektrik şebekesinin zarar görebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Libya Elektrik Şirketi: Elektrik şebekesi zarar görebilir
Libya Elektrik Şirketi: Elektrik şebekesi zarar görebilir
GİRİŞ 02.06.2022 22:06 GÜNCELLEME 02.06.2022 22:09

GECOL yetkilileri, Ulusal Birlik Hükümetine bağlı sosyal medya hesabından yayımlanan basın toplantısında, Sirte Gaz Üretim ve İşleme Şirketinin bugün, üretimin durması nedeniyle Elektrik Şirketine gelecek hafta gaz tedarikini durduracağını bildirdiğini aktardı.

Yetkililer, gaz arzının kesintiye uğramasının elektrik şebekesinde ciddi zarara ve enerji üretiminde açığa yol açacağını vurguladı.

Libya'da petrol ve gaz ihracatı, kabile üyesi protestocuların ülkedeki bazı petrol sahaları ve limanlarında üretime engel olması nedeniyle 17 Nisan'dan bu yana yapılamıyor.

Göstericiler, Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'den görevini Temsilciler Meclisi tarafından başbakan seçilen Fethi Başağa'ya devretmesini istiyor.

Libya Ulusal Petrol Kurumu, 17-18 Nisan'da ülkenin güneyindeki Fil ve Şerara petrol sahaları ile doğudaki Zeytuna ve Brega limanlarında "mücbir sebep" ilan ederek üretimin ve ihracatın durduğunu duyurmuştu.

- Başağa ve Dibeybe hükümetleri

Libya'da yaklaşık 3 aydır Dibeybe ve Başağa'nın liderlik ettiği iki ayrı hükümet bulunuyor.

Ülkede devlet başkanlığı ve parlamento seçimlerinin planlandığı gibi 24 Aralık 2021'de yapılamaması üzerine, Tobruk'taki Temsilciler Meclisi, 10 Şubat'ta ülkenin batısındaki milletvekillerinin çoğunun katılmadığı oturumda Başağa'yı başbakan seçmişti.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe ise Temsilciler Meclisini Cenevre Anlaşması'nda belirlenen yol haritasından ayrılmakla suçlayarak, görevinin başında olduğunu, görevi ancak seçilmiş bir hükümete teslim edeceğini açıklamıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap