Miçotakis'ten Türkiye açıklaması: Aksi takdirde gerekeni yapacağız

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunan devlet televizyonuna yaptığı açıklamada; temel sağduyu hakim olursa Türkiye ile ilişkilerin daha fazla bozulmayacağını söyleyerek, "Aksi bir durumda gerekeni yapacağız" dedi.

Miçotakis'ten Türkiye açıklaması: Aksi takdirde gerekeni yapacağız
Miçotakis'ten Türkiye açıklaması: Aksi takdirde gerekeni yapacağız
GİRİŞ 15.06.2022 12:14 GÜNCELLEME 15.06.2022 13:36
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Yunan devlet televizyonu ERT'ye konuşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile son günlerde yaşanan Adalar gerilimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yunan basınından Türkiye iddiası: Girit ve Rodos'ta Yunanistan'ı test edeceklerYunan basınından Türkiye iddiası: Girit ve Rodos'ta Yunanistan'ı test edecekler

"TÜRKİYE'NİN ŞİKAYETLERİ MANTIKSIZ"

Yunanistan'ın adaları silahlandırmasına tepki gösteren Türkiye'nin şikayetlerinin "tamamen mantıksız" olduğunu dile getirdi.

Miçotakis, Türkiye ile ilişkilerde gerilim yükselse de ilişkilerin o kadar kötü olmadığını söyledi.

MİÇOTAKİS: AKSİ TAKDİRDE GEREKENİ YAPARIZ

Miçotakis, "temel sağduyu hakim olursa" ilişkilerin daha fazla bozulmayacağını söyleyerek, "Aksi bir durumda gerekeni yapacağız" diye ekledi.

Miçotakis, "Sözlü bir gerginlik var ama sahada henüz bir gerilim yok ve umarım o noktaya gelmeyiz. Görüşmeli ve konuşmalıyız" ifadelerini kullandı.

Miçotakis'in ERT'ye verdiği mülakattan bir kare

ABD KONGRESİ'NDE ALGI ÇALIŞMASI YAPIP TANSİYONU YÜKSELTEN MİÇOTAKİS; ILIMLI MESAJ VERMEYE ÇALIŞTI

Türkiye ve Türk halkı ile kalıcı, iyi ve dostane komşuluk ilişkileri kurmayı dört gözle beklediğini belirten Yunan Başbakan; "Türkiye ve Türkiye halkı ile bir sorunumuz olamaz" dedi.

Miçotakis, Erdoğan ile tekrar görüşme ihtimaline ilişkin "Tabiatıyla bir ara buluşacağız. Buluşmalı ve konuşmalıyız" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN'DAN YUNANİSTAN'A: AKLINI BAŞINA AL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Efes Tatbikatı'nda Yunanistan'a tepki göstererek, "Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hamlelerden uzak durmasını, aklını başına almasına davet ediyoruz. Kendine gel. Türkiye adaların silahlandırılması konusunda uluslararası anlaşmaların kendine tanıdığı hakları kullanmaktan geri durmayacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'dan EFES-2022'de Yunanistan'a tarihi rest: Şaka yapmıyorum, felaket olur!Erdoğan'dan EFES-2022'de Yunanistan'a tarihi rest: Şaka yapmıyorum, felaket olur!

Erdoğan'ın 'Şaka yapmıyorum' çıkışı Yunan medyasında: Artık bir savaş tehdidinin ötesindeErdoğan'ın "Şaka yapmıyorum" çıkışı Yunan medyasında: Artık bir savaş tehdidinin ötesinde

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 117
  • yasin 1 yıl önce Şikayet Et
    hem korkuyorlar hemde lafın sonunda gerekeni yapacaz deyip kuyruğu dikiyor fino köpeği
    Cevapla
  • burak van 1 yıl önce Şikayet Et
    gerekeni yapacakmış ukala gücün yetmez akıllı ol
    Cevapla
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerekeni yap la miço zaten ekonomik kriz var hirsimizi senden çıkaralım şamar oğlanı miço
    Cevapla
  • Maho ağa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların güvendiği yer belli iç mihraklar seçime yakın önce onları harekete geçirecekler iç kargaşa ve kaos çıkaracaklar.istanbulda yerel yönetim ve muhalefet buna hazırlanıyor.Çok sıkıntılı bir süreç bizi bekliyor.Şüphesiz İstanbul tekrar fethedilecek inşallah.
    Cevapla
  • Hakk 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamın ağzına tutuşturulan kemik baya büyuk galiba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor