Şoygu'dan 'vur' emri, NYT'den 'savaş kızışıyor' iddiası

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Ukrayna'dan gelecek saldırıları önlemek ve Batı'dan gelen silahları imha etmek için orduya "vur" talimatı verdi. Öte yandan NYT, Rusya'nın bundan sonraki süreçte daha agresif bir tutum izleyeceğini belirtti.

GİRİŞ 18.07.2022 13:30 GÜNCELLEME 18.07.2022 15:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaş 5. ayında devam ediyor. Rus birlikleri özellikle Donbas bölgesinde saldırılarını artırırken Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu Ukrayna'ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

ŞOYGU "VURUN" TALİMATI

Şoygu'nun Rus birliklerinin savaşta kaydettiği ilerlemeyi gözden geçirmek için yaptığı ziyarete merkez birliklerinin komutanları da eşlik etti.

Şoygu ziyareti sırasında Ukrayna kuvvetlerinin Donbass bölgesine herhangi bir saldırı başlatma olasılığını ortadan kaldırmak için gerekli talimatları verdi.

Rus ordusundan konuya ilişkin yapılan açıklamada Şoygu'nun "vur" emri verdiği doğrulayarak, "Savunma Bakanlığı, Kiev rejiminin Donbass ve diğer bölgelerdeki sivil altyapıya ve yerleşim yerlerine saldırı başlatma olasılığını ortadan kaldırmak için gerekli talimatları verdi" ifadeleri yer aldı.

"RUSYA DAHA AGRESİF BİR AŞAMAYA GEÇİYOR" İDDİASI

Amerikan gazetesi New York Times (NYT), Rusya'nın ilerleyen sönemde daha agresif bir aşamaya geçebileceğini öne sürdü. Savaş Araştırmaları Enstitüsü'ndeki uzmanlar da yeni kararın Rus birliklerinin operasyonel duraklamalarından çıkması için alındığını iddia etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu ayın başında yaptığı bir açıklamada; gerilimin tırmanacağının sinyalini vererek, "Herkes bilmeli ki genel olarak henüz ciddi bir şeye başlamadık" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Bahar 1 yıl önce Şikayet Et
    NYT herşeyi biliyorr !!!))))) rusyanun ne yapacağınızda bılıyoor çoook ilginççç değilmi?????
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    bu ruslar kendilerini bir şey zannediyorlar. ama büyük şeyt.....abd ve ingilizler fırsatı bulduğu anda nükleer bombayı tepesine yiyecek haberi yok.
    Cevapla
  • tabi 1 yıl önce Şikayet Et
    sen anca plastik fabrikalarını ve sivilleri vurup batıdan gelen bilmemne füzeleri deposunu vurduk diye hava cıva yaparsın. genel olarak ciddi birşeye başlamadık lafıda başarısızlıgın itirafı hükmündedir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Para ve sermaye piyasalarına vergi müdahalesi
Bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak