Peter Stano: Türkiye tehditlere son vermeli, Yunanistan'ın yanındayız

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, "Türkiye'den tehdit söylemlerine son vermesini bekliyoruz" diyerek, AB'nin Yunanistan'la dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

Peter Stano: Türkiye tehditlere son vermeli, Yunanistan'ın yanındayız
Peter Stano: Türkiye tehditlere son vermeli, Yunanistan'ın yanındayız
GİRİŞ 28.09.2022 09:07 GÜNCELLEME 28.09.2022 10:19
Bu Habere 267 Yorum Yapılmış

Bu yılın ortalarına kadar ilişkilerin yolunda seyrettiği Ankara-Atina hattında tansiyon her geçen gün artıyor. Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim, ABD'ye ait zırhlı araç ve tankların Türkiye'nin çok yakınındaki adalara çıkarılmasıyla farklı bir boyut kazanırken, tartışmayla ilgili son açıklama Avrupa Birliği'nden (AB) geldi.

Yunanistan, Adalara ABD silahı sevk ettiYunanistan, Adalara ABD silahı sevk etti

Jonathan Ruhe: Türkiye NATO'daki geleneksel rolünü kaybetti, Dedeağaç iyi bir alternatifJonathan Ruhe: Türkiye NATO'daki geleneksel rolünü kaybetti, Dedeağaç iyi bir alternatif

Miçotakis'ten Erdoğan'a cevap: Sadece bizi karşılarına almadılarMiçotakis'ten Erdoğan'a cevap: Sadece bizi karşılarına almadılar

"YUNANİSTAN'LA DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ"

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, Türkiye'nin iyi komşuluk ilişkileri ve uluslararası hukuka saygı kapsamında tüm AB ülkelerinin egemenliğine saygı duyması gerektiğini söyledi.

Stano, Yunanistan'ın bir AB üyesi olduğunu belirterek, Türkiye'ye "tansiyonu düşürme ve sadece Yunanistan'la değil tüm AB ülkeleriyle yapıcı işbirliği yolunu izleme" çağrısı yaptı.

AB yetkilisi Stano, "Türkiye'den tehdit söylemlerine son vermesini bekliyoruz" diyerek, AB'nin Yunanistan'la dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 267
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    Sin kaf
    Cevapla
  • Kaan 1 yıl önce Şikayet Et
    Gavur millet ne olacak
    Cevapla
  • iso 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok korktuk ya ne yapsak ki zaten biz biliyoruz ab hiristiyan Birliği olduğunu niye biz ısrar ediyoruz acaba
    Cevapla
  • İshak 1 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırdıkmı tabiki hayır Çünkü siz küfür milleti tek milletsiniz
    Cevapla
  • Yorumsuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz ukraynaninda yanindaydiniz yaniliyormuyum biz bunu zaten biliyiruz sen önce kendine sahip çik ki inansinlar size inansinlar gerçi chp hemen size inanir bizde sizinleyiz derler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı