Kısmi güneş tutulması Kuveyt'te eğitime ara verdirdi

Kuveyt'te yarınki güneş tutulması nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Kısmi güneş tutulması Kuveyt'te eğitime ara verdirdi
Kısmi güneş tutulması Kuveyt'te eğitime ara verdirdi
GİRİŞ 24.10.2022 17:32 GÜNCELLEME 24.10.2022 17:32
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Kuveyt Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, yarın beklenen parçalı güneş tutulmasından dolayı tüm okullarda bir günlük tatil kararı alındığı belirtildi.

Türkiye'de de gözlemlenebilecek! 25 Ekim'de kısmi Güneş tutulması gerçekleşecekTürkiye'de de gözlemlenebilecek! 25 Ekim'de kısmi Güneş tutulması gerçekleşecek

Parçalı güneş tutulmasının yarın yerel saatle 13.20'de görüleceğine işaret edilen açıklamada, Sağlık Bakanlığının tavsiyeleri üzerine öğrencilerin güneş tutulmasından 2 saat önceki ışınlardan uzak tutulması amacıyla eğitime bir günlük ara verildiği kaydedildi.

Açıklamada, yalnızca öğrencileri kapsayan bir günlük tatilden sonra 26 Ekim Çarşamba günü öğrencilerin yeniden ders başı yapacağı aktarıldı.

GÜNEŞ TUTULMASI NEDENİYLE CAMİLERDE "KÜSUF" NAMAZI KILINACAK

Bu arada Körfez'deki bazı Arap ülkelerinde yarın camilerde güneş tutulması (Küsuf) namazının kıldırılacağı duyuruldu.

Kuveyt Vakıflar Bakanlığı da yarın güneş tutulması namazını kıldırmak üzere ülkedeki camilerdeki görevlilere hitaben bir genelge yayımladı.

Suudi Arabistan'da Mescid-i Haram ile Mescid-i Nebevi İşleri sosyal medya hesabı üzerinden, yarın yerel saatle 13.45'te Kabe'de küsuf namazının kıldırılacağı duyuruldu.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dubai Emirliği İslami İşler Dairesi, yarın Dubai'deki camilerde kılınacak küsuf namazının Youtube kanalı üzerinden canlı yayınlanacağını duyurdu.

Tutulma Türkiye saati ile 12.40-15.05 arasında gerçekleşecek. Tutulmanın maksimum evresi ise saat 13.50'de gerçekleşecek.

KAYNAK: AA
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 11
  • alo 1 yıl önce Şikayet Et
    misafir rasulullahı örnek al sav hadislerini oku
    Cevapla
  • DADAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    DEMEK Kİ OKUDUKLARIN YETERSİZ Biraz daha oku din kardeşim hemen eleştirme çoook ayıp
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kur anda namazın nasıl kılındığı da yazmıyo
    Cevapla
  • aziz y 1 yıl önce Şikayet Et
    nerden vardın o kanaate...ruku secde kıyam...bak bakalım yazıyormu yazmıyormu..vakitler dahi yazıyor..he..detay yok..zira detaya gerek yok..bizden öncekilere farz kılınan bizede farz kılındıgından nasıl ne zaman kılınacagı belli.batının hocalarına güvenmeyin..Kitabinizda eksik yok..eksik var diyende küfre girer
    Cevapla
  • Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Neymiş bu küsuf namazı hiç Kuran’da rastlamadım her ay değişik alimin islam prof larının Kuran mealini okurum hiç bir ayette rastlamadım
    Cevapla
  • aziz y 1 yıl önce Şikayet Et
    küsuf güneş tutlasına denir..manası örtmek; kararmak..hadislerle bize ulaşan nafile namaz...Kuranda namaz var.detay yok..kıyam secde rüku var..küsuf vs detay yok..alimin profun mealini okumaya gerek yok.
    Cevapla
  • Pöh45 1 yıl önce Şikayet Et
    Küsuf Namazı Rasülullah'ın (s.a.v) sünnetidir. Kur'an da boşuna arama, bulamazsın. Kendini öyle bir anlatmışsın ki, her ay değişik alimlerin islam prof'larının mealini okuyorum filan. O kadar okumuşsun ama küsuf namazından haberin yok. Hiç inandırıcı değilsin emekli dayı efendi hazretleri.
    Cevapla
  • ALİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Birazda hadis oku
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Masallah. Kusuf namazı kılıyorlar.
    Cevapla
  • aziz y 1 yıl önce Şikayet Et
    misafire.....nasıl yazmıyor..kıyamda kıraatte rüküda secdede yazar...vakitlerde var.detay yok..zira detayda zaten peygamberin hayatından geliyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kur anda namazın nasıl kılındığı da yazmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...