Orta Afrika Cumhuriyeti, Fransız elçilere verdiği unvanı kaldırdı

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde 13 Ağustos 1960'tan bu yana Fransız büyükelçilerine verilen "daimi duayen büyükelçi" unvanı kaldırıldı.

Orta Afrika Cumhuriyeti, Fransız elçilere verdiği unvanı kaldırdı
Orta Afrika Cumhuriyeti, Fransız elçilere verdiği unvanı kaldırdı
GİRİŞ 10.11.2022 08:02 GÜNCELLEME 10.11.2022 09:51
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Orta Afrika Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sylvie Baipo Temon'ın Fransız mevkidaşı Catherine Colonna'ya Fransa'ya verilen "daimi duayen büyükelçi" unvanını kaldırdıklarını aktardı.

Fransa'dan bağımsızlığını ilan ettiği 1960'tan bu yana, OAC'de "duayen büyükelçi" unvanı otomatik ve daimi olarak Fransa'nın Bangui büyükelçisine veriliyordu.

Fransa, uzun yıllar mütekabiliyet esası gereği OAC'nin Paris Büyükelçisine diplomatik ayrıcalıklar tanınması talebini görmezden geldi.

Fransa, 7 Haziran 2021'de Fransa karşıtı kampanyalar yürütmekle suçladığı OAC ile askeri anlaşmalarını askıya almış ve bu yıl sonuna kadar başken Bangui'de bulunan son askeri birliğini çekeceğini duyurmuştu.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • İlhan Özdemir 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ülkelerinin hepsi yapısında Afrika li toplumların ülkelerin kanları var
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan adamların kursağından geçen bi lokma ekmeğin bile çıkarıp yarısını aldılar...
    Cevapla
  • trabzonguldak 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ülkeleri yaşadıkları lüks ve gösterişi mazlum ülkelerin göz yaşları üzerine kurmuştur...bunların yatacak yeri yok. Yaşasın zalimler için cehennem.
    Cevapla
  • REŞAT SEV 1 yıl önce Şikayet Et
    uyandı afrika artık kış uykusundan
    Cevapla
  • Atilla 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazen uyanmak istesende uyandırmazlar, ellerin bağlıysa sürekli narkoz verirler unuturlar, Türkiyenin yardımıyla uyanırlar inşaallah .
    Cevapla
  • Neco 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim oğlan mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...