Brezilya’da katliam! İki okula silahlı saldırı düzenlendi: 3 ölü, 11 yaralı

Brezilya’nın Espirito Santo eyaletinde yer alan Aracruz şehrinde eli silahlı bir kişi tam anlamıyla katliam yaptı. Kentteki iki farklı okula giren eli silahlı saldırgan, 3 kişiyi öldürüp 11 kişiyi de yaraladı.

Brezilya’da katliam! İki okula silahlı saldırı düzenlendi: 3 ölü, 11 yaralı
Brezilya’da katliam! İki okula silahlı saldırı düzenlendi: 3 ölü, 11 yaralı
GİRİŞ 26.11.2022 00:32 GÜNCELLEME 26.11.2022 00:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Brezilya'nın Espirito Santo Eyaleti Kamu Güvenliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ilk olarak yerel saatle 09.30 sıralarında Primo Bitti Devlet Okulu binasına giren saldırgan, elindeki tabancayla rastgele birkaç el ateş etti.

2 ÖĞRETMEN 1 ÖĞRENCİYİ ÖLDÜRDÜ

Ardından öğretmenler odasına gelen saldırganın burada açtığı ateş sonucu 2 öğretmen hayatını kaybetti, 9 kişi ise yaralandı. Olayın ardından bir araca binerek yakınlardaki Praia de Couqeiral Eğitim Merkezi adlı özel okula gelen saldırgan, gerçekleştirdiği ikinci saldırıyla da 1 öğrencinin ölümüne, 2 kişinin ise yaralanmasına neden oldu.

ÇOK SAYIDA ŞARJÖR KULLANDIĞI BELİRTİLDİ

Espirito Santo Eyaleti Askeri Polisi yetkilileri, Primo Bitti Devlet Okulu’nda okuyan bir öğrenci olduğu tespit edilen saldırganın olayda bir tabanca ve çok sayıda şarjör kullandığını belirterek asıl hedefinin öğretmenler olduğunu söyledi. 

EYALETTE 3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Espirito Santo Eyaleti Valisi Renato Casagrande ise yaşanan olayla ilgili derin üzüntüsünü ifade etti ve katilin tutuklandığını açıkladı. Üzücü olay sonucu eyalette 3 günlük yas ilan edilirken, Aracruz şehrindeki okullarda bugün derslere ara verildi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • gelecek2121 1 yıl önce Şikayet Et
    Manyak bu kar manyak, okuldada silahlı güvenlik yokmumki...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu