Netanyahu'dan dikkat çeken Erdoğan açıklaması

Yeniden İsrail Başbakanı olmak için gün sayan Netanyahu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yumuşayan ilişkisine değinerek, diplomasi vurgusu yaptı: "Bunda çıkar ve değerlerin bir kombinasyonu var ve bunu dengelemelisiniz."

Netanyahu'dan dikkat çeken Erdoğan açıklaması
Netanyahu'dan dikkat çeken Erdoğan açıklaması
GİRİŞ 02.12.2022 13:25 GÜNCELLEME 02.12.2022 19:30
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Son yıllarda siyasi olarak belirsizliğin hüküm sürdüğü İsrail'de, Kasım ayında yapılan erken seçimlerde zaferini ilan ederek tekrar hükümet kurma görevini üstlenen Binyamin Netanyahu, ABD'li yazar Bari Weiss moderatörlüğündeki "Common Sense" isimli podcast yayınına katıldı.

Birçok farklı konuda Weiss'in sorularına yanıt veren Netanyahu, son dönemde Ankara-Tel Aviv arasında yumuşayan ilişkilerle ilgili de konuştu.

Henüz hükümet kurmayan ve resmi olarak başbakan olmayan Netanyahu, "İlişkilerimiz iyileşti. Erdoğan eskiden her 6 saatte bir bana 'Hitler' derdi. Ama aslında bir süre önce çok dostane bir diyaloğumuz oldu ve bundan çok memnunum. Bu bence çok önemli" dedi.

İsrail tarihinin en uzun süre başbakan olarak görev alan ismi olarak kayıtlara geçen Netanyahu, "Erdoğan'ın yaptığı her şeyi onayladığım için görüşmedik Aynı Barack Obama'nın Türkiye ile iyi ilişkiler kurması, Başkan Biden'ın Çin'deki liderlerle görüşmesi gibi bir durum, diplomasi bunu gerektiriyor. Bunda çıkar ve değerlerin bir kombinasyonu var ve bunu dengelemelisiniz" ifadesini kullandı.

"TRUMP BENCE HATA YAPTI"

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın antisemitik söylemleri gündeme gelen rapçi Kanye West ve yine Holokost inkarıyla tanınan beyaz üstünlükçü yorumcu Nick Fuentes ile akşam yemeği yemesi de sorulan Netanyahu, bu buluşmanın "Trump için bir hata olduğu" yanıtını verdi.

Trump'ın İsrail için yaptıklarını savunan Netanyahu, "Trump İsrail'in harika bir destekçisiydi ve İsrail için yaptıkları için eşsiz biçimde takdir içindeyim. Bence bir hata yaptı, umarım tekrar etmez" diye konuştu.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 26
  • Coşkun 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyasetçiler,HALKIN temsilcileridir..Halkın çıkarı menfaati neyi gerektiriyorsa ona göre POZİSYON ,DURUŞ Göstermek mecburiyetindedir..
    Cevapla
  • Seco 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede o kadar çok türk gorunen satılmış kansizlar varki netenyahuyu cebinden cikarir
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    reis bakalim nasil bir oyun kuruyor senin icin, bekleyelim gorelim...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    tarihte en kotu anilacak kisilerden biri olmaya mahkumsun siyonist netanyahu
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    Hitler senin yanında hafif kalır.
    Cevapla
  • kerem 1 yıl önce Şikayet Et
    yoklan hitler 30 milyin insani öldürdü bunun 5 milyonu asker gerisi sivil
    Cevapla
  • şahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ramis netenyahuya dedi
    Cevapla
  • Ramis. 1 yıl önce Şikayet Et
    Kime dedin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Putin Türkiye'ye geliyor
Merkez Bankasından enflasyon açıklaması! 'En büyük hedefimiz' deyip duyurdu!