Malezya Başbakanı İbrahim güven oylamasını kazandı

Malezya Başbakanı Enver İbrahim'in hükümeti güven oylamasında meclisteki milletvekillerinin üçte ikisinin desteğini aldı.

Malezya Başbakanı İbrahim güven oylamasını kazandı
Malezya Başbakanı İbrahim güven oylamasını kazandı
GİRİŞ 19.12.2022 13:52 GÜNCELLEME 19.12.2022 18:44

Malezya’da 19 Kasım’da düzenlenen 15. genel seçimin ardından Kral Sultan Abdullah Şah tarafından hükümeti kurma görevi verilen ve yemin ederek göreve başlayan Enver İbrahim, mecliste yapılan oylamada güvenoyu aldı. Mecliste sesli olarak yapılan oylamada Başbakan İbrahim, 222 milletvekilinden en az 148’inin desteğini aldı. İbrahim’in en az 112 milletvekilinin desteğine ihtiyacı vardı.

Dijital İletişim Bakanı Fahmi Fadzil yaptığı açıklamada, Başbakan İbrahim’i milletvekillerinin 3’te 2’sinin desteklediğinin açık olduğunu belirtti.

İbrahim'in lideri olduğu Umut İttifakı (PH) genel seçimlerde 82 sandalye kazanmıştı. Malezya’da 2015’den 2018’e kadar hapis yatan 75 yaşındaki İbrahim, 1990’dan bu yana devam eden siyasi mücadelesini yıllar sonra kazanmış oldu.

Siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Malezya'da son 4 yılda 3 başbakan göreve geldi.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu