ABD ölümcül kar fırtınasını yaşarken Biden Karayipler'de tatilde

Biden ve ailesi, tatil için sıcak hava şartlarının hüküm sürdüğü ABD Virgin Adaları'nı seçti. Biden'ın hareketi, ülkesinde tepkilere neden oldu.

GİRİŞ 29.12.2022 18:16 GÜNCELLEME 30.12.2022 10:57
Bu Habere 170 Yorum Yapılmış

ABD, son günlerde yoğun kar fırtınasına teslim oldu.

Dondurucu soğukların sürdüğü ülkeyi etkisi altına alan kar yağışı sonucu marketlerde temel gıda ürünlerine yönelik adeta talep patlaması yaşandı.

ABD'DE KAR FIRTINASI

Amerikalılar raflardaki ürünleri tüketirken, bazı marketler yağmalama olaylarına sahne oldu.

Kar fırtınasının 65'ten fazla can kaybına yol açtığı belirtilen ABD'de Başkan Joe Biden ise tatile çıkmayı tercih etti.

BİDEN SICAK DENİZLERİN TADINI ÇIKARDI

Biden ve eşi First Lady Jill Biden, Noel ile yeni yıl arasındaki tatillerini daha sıcak hava şartlarında geçirmek üzere Karayipler'deki ABD Virgin Adaları'na gitti.

İkili, büyük bir kış fırtınası ülkenin kuzey kesimlerini vururken, salı günü Washington DC'den St. Croix'e uçtu.

TATİL ÖNCESİ ACİL DURUM İLANINA ONAY VERDİ

ABD basınına göre, Biden çiftinin yanında kızları Ashley ile kocası ve torunları bulunuyordu. Sırtında çanta taşıyan Biden, ailesiyle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Başkan Biden, tatile gitmeden önce, onlarca can kaybına yol açan olumsuz hava şartlarının ardından pazartesi günü New York eyaleti için acil durum ilanını onayladı.

ABD MEDYASI TEPKİLİ: ÜLKEDE KRİZ VAR

Tatil, Fox News de dahil olmak üzere bazı medya kuruluşlarından eleştiriler aldı. Ülkede sorunların yaşandığı bir dönemde Biden'ın tatile çıktığı yazıldı.

Bu krizler, "sınır meselesi, enflasyon ve ölümcül kış fırtınası" şeklinde sıralanırken, haberde "Biden'lar, 2 Ocak 2023'e kadar St. Croix'in daha sıcak ikliminde olmanın tadını çıkaracak." denildi.

NÜFUSUN YÜZDE 60'I KAR FIRTINASININ ETKİSİ ALTINDA

AA'da yer alan bilgiye göre, Kanada'daki Büyük Göller'den Meksika sınırındaki Rio Grande'ye kadar kapsamı genişleyen "ölümcül kar fırtınası", ABD nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ını olumsuz etkiledi.

NESİLDE BİR KEZ GÖRÜLEBİLECEK ŞİDDETTE SOĞUK

ABD'de, 21 Aralık'ta ulusal ve yerel hava raporlama kurumları, "nesilde bir kez görülebilecek" şiddette soğuk ve karlı hava şartları konusunda uyarıda bulunmuştu.

Ulusal Hava Durumu Servisi (NOAA), ülkenin bazı bölgelerinde son 40 yıldır yaşanmamış soğuk hava şartlarının yaklaştığını duyurmuştu.

Hava durumu servisi, "Yoğun kar yağışının, seyahatleri çok zor veya imkansız hale getirebileceğine ve hayati tehlike oluşturabileceğine" işaret etmişti.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 170
  • Ali okul mevzunu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bidon böş teneke hiç bişey yapamaz dünya başına yığılır geçti bolu pazarı
    Cevapla
  • 2023 Seçimleri 1 yıl önce Şikayet Et
    Tatiloğlu bunu beğendi ;)
    Cevapla
  • Selami 1 yıl önce Şikayet Et
    BİDON ile Yunanoğlu akraba mı?
    Cevapla
  • zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    imamoğlu ile akraba olmasınlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu da aynı kafayı taşıyor amaç kendini eğlendirmek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası’ndan Kanal İstanbul açıklaması: Yer almıyor
MSB duyurdu: Çok sayıda terörist öldürüldü