ABD'den Moskova'daki Suriye-Türkiye-Rusya zirvesine tepki

ABD Dışişleri Bakanlığı, Moskova'da dün yapılan Türkiye-Suriye-Rusya görüşmesine ilişkin, "Devletlere, Esad rejiminin son 10 yıl içinde Suriye halkına uyguladığı zulmü dikkatle değerlendirmeleri çağrısında bulunuyoruz" açıklamasını yaptı.

ABD'den Moskova'daki Suriye-Türkiye-Rusya zirvesine tepki
ABD'den Moskova'daki Suriye-Türkiye-Rusya zirvesine tepki
GİRİŞ 30.12.2022 10:26 GÜNCELLEME 30.12.2022 11:09
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Suriye arasında yıllardır devam eden gerilimde yumuşama süreci dün başladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan; Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile iki ülkenin istihbarat başkanlarıyla dün Moskova'da bir araya geldi.

Türkiye ve Suriye arasında resmi ilk temas! Bakan Akar'dan son dakika açıklamalarıTürkiye ve Suriye arasında resmi ilk temas! Bakan Akar'dan son dakika açıklamaları

İlk görüşme sonrası Suriye'den Türkiye açıklaması: Toplantı pozitif geçtiİlk görüşme sonrası Suriye'den Türkiye açıklaması: Toplantı pozitif geçti

Suriye ile görüşme! Bakan Akar'dan açıklama: Öyle bir şey söz konusu değil...Suriye ile görüşme! Bakan Akar'dan açıklama: Öyle bir şey söz konusu değil...

ABD'DEN AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı, Voice of America Türkçe'nin konuyla ilgili sorusuna yazılı olarak yanıtladı.

Bu konuda politikalarının değişmediğini belirten sözcü, "ülkelerin ilişkilerini geliştirmelerini ve zalim diktatör Beşar Esad'a eski gücünü kazandırmak için desteklerini ifade etmelerini desteklemediklerini" söyledi.

Erdoğan'ın önerisi sonrası ABD'den Esad açıklamasıErdoğan'ın önerisi sonrası ABD'den Esad açıklaması

Türkiye, Suriye ve Rusya arasında üçlü görüşmelerin yapıldığına dair haberleri gördüklerini belirten ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Devletleri, Esad rejiminin son on yılda Suriye halkına uyguladığı zulmü ve rejimin Suriye halkının hayat kurtarıcı insani yardıma ve güvenliğe erişimini engellemeye devam etmesini dikkatle değerlendirmeye çağırıyoruz" dedi.

Açıklamada, "Suriye halkı yaklaşık 12 yıldır süren savaşın acısını çekmeye devam ederken, BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararı doğrultusunda Suriye'nin öncülüğünde siyasi bir çözüme yönelik desteğimiz sürüyor. Kalıcı bir siyasi çözümün ulaşılabilir olmasını sağlamak için müttefiklerimiz, ortaklarımız ve BM ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz" ifadeleri yer aldı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 46
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    petrol hırsızlıgı yaptıgını herkes biliyor onun için istemiyorsun terörist abd
    Cevapla
  • battalgazi66 1 yıl önce Şikayet Et
    Itlerinde sende suriyeden gideceksiniz bence itlerine yeni bir ev ara artik...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu kalleş Amerika'ya bak Obama Erdoğan'ı gaza getirip tampon bölge kuralım deyip nasıl ortada bıraktığını milyonlarca insana bizim bakmak zorunda kaldığımız gerçeği ne olacak Kalkmış Esad'a düşmanım diyor fakat kendi hep cebini doldurma peşinde
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin PARLAK GELECEĞİNİN mimarları şu an değer vermedikleri, ABD polisi tarafından hergün fütursuzca öldürülen SİYAHİ ZENCİ kardeşlerimiz eliyle olacak !!! Ama kesinlikle ve kesinlikle bu siyahi kardeşlerimiz CONDOLİZA RICE gibi OBAMA tiplerindeki kişiler olmayıp ONURLU GURURLU siyahiler olacak. Colin POWEL bile "Bana kimyasal silah var Irak'ta dediler ve Irak'a girdim onca insan öldü çok pişmanım deyip" insan içine cıkamazkenn, ipini koparmış boğa gibi sağa sola saldıran ABD boğası eninde sonunda yakalanıp boğazına bıçak dayanacaktır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD bin işine gelmemiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...