Almanya Başbakanı Scholz, Zelenski ile telefonda görüştü

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefonda görüştü.

Almanya Başbakanı Scholz, Zelenski ile telefonda görüştü
Almanya Başbakanı Scholz, Zelenski ile telefonda görüştü
GİRİŞ 06.01.2023 20:51 GÜNCELLEME 06.01.2023 20:51

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit tarafından yapılan açıklamaya göre, Scholz ve Zelenskiy’nin telefon görüşmesinde Ukrayna'daki siyasi, askeri ve insani durumla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede Scholz’un Rusya’nın saldırganlığı karşısında Ukrayna’ya sarsılmaz dayanışmasını teyit ettiği belirtilen açıklamada, Alman hükümetinin 2022’de Ukrayna’ya 12 milyar avronun üzerinde destek verdiği, 2023’te de desteğin bu yönde devem edeceği aktarıldı.

Açıklamada, Zelenskiy’nin de Rusya’nın kritik altyapıya yönelik son saldırıları hakkında bilgi verdiği ve Alman hükümetinin Ukrayna’ya bir Patriot uçaksavar füze bataryası ve Marder tipi zırhlı muharebe araçları sağlayacağına ilişkin verdiği karardan dolayı teşekkür ettiği belirtildi.

Scholz ve Zelenskiy’nin yapıcı istişareleri sürdürmeyi ve yakın temasta kalmayı kararlaştırdığı kaydedildi.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?
ABD'de gençler tekbir getirerek Filistin'e destek oluyor