ABD'nin ilk başörtülü yargıcı, Kur'an-ı Kerim'e el basıp görevine başladı

Amerika'nın New Jersey eyaletinde yaşayan 50 yaşındaki Suriye kökenli başörtülü hakim Nadia Kahf, büyük annesinden 1800'lerden kalma el yazılı Kur'an-ı Kerim'e el basıp yemin ederek görevine başladı.

GİRİŞ 23.03.2023 13:53 GÜNCELLEME 23.03.2023 21:05
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

ABD'nin New Jersey eyaletinde ülkenin ilk başörtülü hakimi göreve başladı. 2 yaşındayken ailesiyle Suriye'den ABD'ye yerleşen Nadia Kahf, New Jersey Valisi Phil Murphy'nin kendisini aday göstermesinin ardından yargıçlık koltuğuna oturdu.

Avukat Nadia Kahf, atamadan sonra büyükannesinden kalan Kur'an-ı Kerim'e el basarak yemin etti. Passaic County'de görev yapacak olan 50 yaşındaki Kahf, "Çok mutluyum ve aynı zamanda çok onurluyum" dedi.

2003'ten beri Müslüman bir sivil haklar örgütü olan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin New Jersey şubesinin yönetim kurulunda başkanı olarak görev yapan Kahf, avukatlık bürosunda aile hukuku konusunda uzmanlaşırken göçmenlik davaları üzerinde yoğunlaştı.

Bunun yanında, eyaletteki en büyük camilerden biri olan Passaic County İslam Merkezi'nin başkanlık görevini de yapan Kahf, aynı zamanda Clifton merkezli kar amacı gütmeyen bir aile içi şiddet ve sosyal hizmetler kuruluşu olan Wafa House'un hukuk danışmanı olarak görev yapıyor.

İLK BAŞÖRTÜLÜ YARGIÇ AMA İLK MÜSLÜMAN YARGIÇ DEĞİL

Kahf, başörtüsü takan ilk eyalet yargıcı oldu ancak Müslüman ilk yargıç değil. Sharifa Salaam Essex'te, Kalimah Ahmad ise Hudson'da Yüksek Mahkeme yargıçları olarak görev yapıyor. Ayrıca Yargıç Sohail Mohammed, Passaic'te görev yaparken, eski bir Yüksek Mahkeme yargıcı olan Hany Mawla de şu an Temyiz Bölümü’ne başkanlık ediyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 65
  • abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    namusum ve şerefim üzerine and içerim.
    Cevapla
  • Pkklisin belli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bos yapma
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun
    Cevapla
  • mehmed 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de olsa laiklik elden gidiyor derler yazık bizim ülkemizde Müslümanların çok olduğu ülkede laiklik adı altında dinimize saldırıyorlar ve daha üzücü olanı biz sesiz kalıyoruz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Elin kâfiri Müslümanın inandığı değerlere saygı duyuyor, içinizdeki ne olduğu belli olmayan kimselertahammul gosteremiyior.
    Cevapla
  • Ayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani bizde de hacı olup başörtüsü yasağı için çabalayan siyasetçinin debelenmesi var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan Refah hakkında skandal açıklama
H.K.G. davasında sürpriz gelişme... O avukat azledildi