Avustralya'da 25 milyon yıl önce yaşamış yeni bir tür keşfedildi

Avustralya'daki araştırmacılar, yaklaşık 25 milyon yıl önce kıtada dolaşan ve daha önce bilinmeyen eski bir keseli hayvanın kanıtlarını ortaya çıkardı.

Avustralya'da 25 milyon yıl önce yaşamış yeni bir tür keşfedildi
Avustralya'da 25 milyon yıl önce yaşamış yeni bir tür keşfedildi
GİRİŞ 29.03.2023 21:18 GÜNCELLEME 29.03.2023 21:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bir wombat ile bir keseli aslan melezi olarak tanımlanan Mukupirna fortidentat a adlı canavarın 50 kg ağırlığa sahip olduğu düşünülüyor.

Hayvana ait kafatası, kemik ve çene parçaları, Avustralya'nın merkezindeki Alice Springs yakınlarındaki bir bölgede bulundu.

Araştırmacılar, bulgunun günümüz keselilerinin nasıl evrimleştiğine ışık tuttuğunu söylüyor.

Flinders Üniversitesi'nden bir ekip, 2 bin saatten fazla çalışarak sert kireç taşından 35 farklı Mukupirna örneği çıkardı.

Bunlar, hayvanın neye benzeyeceğine dair bir resim çizmeye yardımcı oldu.

Araştırmacı Arthur Crichton'a göre yaratık, günümüz vombatlarıyla ortak bir ataya sahip olduğu ve aynı zamanda Thylacoleo carnifex olarak bilinen keseli bir aslana benziyor.

BBC'ye verdiği demeçte, "Onlar, wombatlar ve onların daha koala benzeri akrabaları arasında bir tür evrimsel ara canlı" dedi.

 

KAYNAK: BBC
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Selimm 1 yıl önce Şikayet Et
    kedidir kedi
    Cevapla
  • Hamza 1 yıl önce Şikayet Et
    Ahan'da ,aranan evrimsel ara canlı bulundu.!! Soyu tükenmiş bi canlıyı, bişeylerin atası olarak sunmak,ne kadar bilimsel,!? Yada, birbirine karışmış iskelet kalıntılarını, yeni bir canlı türüymüş gibi göstermek, batılı hokkabazlarin işi....
    Cevapla
  • Mikail 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabi evrimsel ara canlı, çınar ağacıda maydonozdan evrimleşti, ara formu petrole döndüğü için ispatlayamıyorsunuz değil mi!?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza