Trafik cezasını ödememek için ölen pilotun kimlik bilgilerini kullandı

Avustralya'da direksiyon başında telefonunu kullanırken yakalanan kadın, ocak ayında Queensland eyaletinde 4 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasında ölen pilotun kimlik bilgilerini kullanarak cezadan kurtulmaya çalıştı.

Trafik cezasını ödememek için ölen pilotun kimlik bilgilerini kullandı
Trafik cezasını ödememek için ölen pilotun kimlik bilgilerini kullandı
GİRİŞ 26.04.2023 22:28 GÜNCELLEME 26.04.2023 22:28

BBC'nin haberine göre, trafikte yaptığı ihlal nedeniyle cezalandırılmak istemeyen Stephanie Louise Bennett isimli kadın, kazada ölen İngiltere doğumlu pilot Ashley Jenkinson'ın ölüm ilanındaki ayrıntıları kullandı.

Polis, 33 yaşındaki Bennett'e ocak ayı başlarında, direksiyon başında telefonunu kullanırken yakalanmasından kısa bir süre sonra para cezası verildiğini bildirdi.

Para cezasına internetten itiraz eden Bennett, suçun aralık ayında işlendiğini ve o sırada sürücünün hiç tanımadığı Jenkinson olduğunu iddia etti.

Ancak bu durum Jenkinson'ın ortağının şikayetiyle ortaya çıktı. Jenkinson'ın ortağı, kazadan haftalar sonra trafik para cezasının gelmesiyle bu durumu yetkililere bildirdi.

Hakkında açılan davada dolandırıcılık ve kimlik hırsızlığı suçlamalarını kabul eden Bennett'in, gelecek ay hüküm giymesi bekleniyor.

Queensland eyaletinde, ocak ayında, iki helikopterin havada çarpışması sonucu 4 kişi hayatını kaybetmiş, 3'ü ağır 9 kişi yaralanmıştı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza