Mısır, BRICS'e üyelik başvurusu yaptı

Rusya'nın Kahire Büyükekçisi Georgy Borisenko, ticarette alternatif para birimlerine geçmeye ilgi duyan Mısır'ın, BRICS'e üye olmak için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Mısır, BRICS'e üyelik başvurusu yaptı
Mısır, BRICS'e üyelik başvurusu yaptı
GİRİŞ 14.06.2023 15:35 GÜNCELLEME 14.06.2023 15:41
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Kahire Büyükekçisi Georgy Borisenko, Mısır'ın BRICS'e üyelik başvurusu yaptığını belirterek, "Mısır, BRICS grubuna katılmak için başvuruda bulundu. Zira şu anda BRICS'in üzerinde çalıştığı konulardan biri, ticaretin ulusal para birimleri veya oluşturulacak ortak para birimi gibi alternatif para birimlerine azami düzeyde geçirilmesi. Mısır buna çok ilgi gösteriyor" dedi.

Mısır'ın Rusya'yla ticareti ve diğer ekonomik işbirliği türlerini geliştirmek istediğini belirten Borisenko, bu ticari işlemlerde yeni ödeme mekanizmaları geliştirme sürecinin sürdüğünü kaydetti.

Rusya'nın Kahire Büyükekçisi Georgy Borisenko

MISIR'IN BRICS BANKASINA ÜYELİĞİ KABUL EDİLMİŞTİ

Daha önce Mısır; Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'dan oluşan BRICS'in Yeni Kalkınma Bankası'na üye olmuştu.

19 ÜLKE DAHA BRICS'E KATILMAK İSTİYOR

Güney Afrika'nın BRICS Temsilcisi Anil Sooklal, 19 ülkenin gruba üye olmak istediğini, 13'ünün resmi başvuruda bulunduğunu, 6'sının ise gayri resmi olarak niyet belirttiğini söylemişti.

Geçen hafta sonu Honduras Devlet Başkanı Xiomara Castro, BRICS'in Yeni Kalkınma Bankası'nın Çin'in Şanghay şehrindeki merkezini ziyareti sırasında, bankanın başkanlığını yürüten eski Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff ile gerçekleştirdiği görüşmede bankaya katılmak için üyelik talebini iletmişti.

URUGUAY DA BANKANIN ÜYESİ OLMAK İSTİYOR

Bankaya 5 kurucu üyesi dışında Mısır, Bangladeş ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) üye olurken halen Uruguay ile üyelik görüşmeleri yürütülüyor.

KAYNAK: SPUTNİK
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • Çin Samimi değil 10 ay önce Şikayet Et
    BRICS demek komunist çinlinin kuklası olmak demek. Dinsiz inançsız etiksiz Çinli samimi ve dost olsa ilk önce soydaşları iyi muamele ederdi din dil ve kültürünü saygı gösterirdi."" XINJIANG POLICE FILES"" Tam aksine zulüm ve işkence ediyor.
    Cevapla
  • Çine Güvenilmez 10 ay önce Şikayet Et
    Çin liderliğindeki BRICS in kuracak olduğu para biriminin karşılığı yok= Fiat Money Çinlinin doğru dürüst altın rezervleri bile yok! Oysaki ABD Dollar 8133 Ton altın reservi var Avrupa Birliği Merkez Bankların altın rezervleri 10426 Ton Sen doğru dürüst karşılığı olmayan para birimi Yuan ile bizi satın alacaksın kazık atacaksın Dollarda $ in god we trust yazar=yüce yaradana güveniyoruz!
    Cevapla
  • Aydin durmus 10 ay önce Şikayet Et
    Ortak bir parabirimi olursa cok iyi olur ayni avrupa para birimi gibi aksi durumda uzun omurlu olmaz. 2.si ise uye ulkelerden herhangi biri diyer uye aleyhine dusmanca tutum ve davranis icine girerse otomatik olarak uyelikten atilmasi gerek...
    Cevapla
  • Kamil 10 ay önce Şikayet Et
    Kardeş müslüman ülke Mısırla - Türkiye arasında Doğu Akdeniz MEB'i tesis edeceğiz . Kapısında bekleten , üyeliğe kabul etmeyen , Yunan tezlerini savunan AB ile işimiz olmaz , Bizde BRICS 'e üye olalım , Türkistan , Afrika , Körfez Arap ve Kuzey Afrika ülkeleri ve bazı Latin Amerika ülkeleri ile daha fazla yakınlaşırız .
    Cevapla
  • Çin Samimi değil 10 ay önce Şikayet Et
    Senin Çinli ülkesinde Hristiyanı Müslümanı Budisti rahat bıŕakmaz birde gelmiş Latìn Amerikada hristiyanları ve ortadoğudaki Müslümanları ve Asyadaki Budist devletleri tavlıyor! Anti ABD Batı Dollar ve dezenformasyon Anti-semitzm propagandası yapıp batı hegemonyasına karşı kışkırtıyor Oysaki batıda din inanç özgürlüğü ve demokrasi insan hakları mevcut!
    Cevapla
  • DURSUN 10 ay önce Şikayet Et
    ABD mısıra kızacak şimdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelecek Partisi'nde restleşmeler! Davutoğlu'ndan ilginç çıkış: Şimdiden ilan etti
Vatandaşa satmayıp stokluyorlardı! Sektörde 2024-2025 için kötü haber geldi!