Papa'dan Rusya'ya "Tahıl Anlaşması'na geri dön" çağrısı

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, tahılın önemli bir gıda maddesi olduğunu belirterek, Karadeniz Tahıl Anlaşması'na geri dönülmesi için Rusya'ya çağrıda bulundu.

Papa'dan Rusya'ya "Tahıl Anlaşması'na geri dön" çağrısı
Papa'dan Rusya'ya "Tahıl Anlaşması'na geri dön" çağrısı
GİRİŞ 30.07.2023 15:09 GÜNCELLEME 30.07.2023 15:09
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus meydanına bakan ofisinin penceresinden geleneksel pazar duasını icra eden Papa, buradaki konuşmasında Karadeniz Tahıl Anlaşması'na değindi.

Tahılın insanlığı beslemek için Rabb'in verdiği bir armağan olduğunu ifade eden Papa, "Acı çeken Ukrayna için dua etmeyi bırakmayalım, buradaki savaş tahıl dahil, her şeyi yok ediyor ve bu, Rabb'e karşı işlenen ciddi bir suç." dedi.

Katoliklerin ruhani lideri, açlıktan muzdarip milyonlarca kişinin feryat ettiğini dile getirerek, "Kardeşlerime, Rusya Federasyonu yetkililerine, Karadeniz Girişimi'nin geri gelmesi ve tahılın güvenli şekilde taşınması için çağrıda bulunuyorum." ifadesini kullandı.

KARADENİZ TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın küresel gıda fiyatları üzerindeki etkisini azaltmak için BM, Rusya, Türkiye ve Ukrayna, 22 Temmuz 2022'de İstanbul'da düzenlenen törende Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nı imzalamıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peşkov, süresi dolan anlaşmaya ilişkin 17 Temmuz'da yaptığı açıklamada, "Tahıl koridoru anlaşması fiilen son buldu, durduruldu. Rusya, ilgili şartlar uygulanır uygulanmaz derhal tahıl anlaşmasına geri dönecek. Anlaşmanın Rusya ile ilgili kısmı yerine getirilmedi." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • malatya balabanlı 8 ay önce Şikayet Et
    Papaz ne diyor kime diyor paçaları mı tutuştu aç mı kalacak . Hepinizin canı cehenneme
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Sen kimsin
    Cevapla
  • -Gözlemci 8 ay önce Şikayet Et
    Ukrayna ile Rusyanın arasını bulalım barıştıralım diye bir iki sözde ABD'ye yollasan
    Cevapla
  • Yiğido SİVAS 8 ay önce Şikayet Et
    İki yüzlü papa İSRAİL vahşetinden hiç bahsetmezsin botları delinen yüzlerce mülteci açık denizlerde boğulup ölürken GIKIN çıkmaz sizi gidi BİZANS kafalar topunuz İSLAM düşmanısınız
    Cevapla
  • Morelli 8 ay önce Şikayet Et
    Ihtiyar git sen ugras yeter sizin arpaniz buydayiniz biktik ukraynadan savasi cikaran abd avrupa gitsin onlar ekmek versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek