Modi liderlere atkı dağıtmıştı: İşte sebebi

Modi tarafından liderlere dağıtılan atkı Hintliler tarafından yerel olarak yapılabilen ve o dönemde ithal veya İngiliz yapımı ürünleri boykot etmek için tasarlanmış bir giyim olarak kabul ediliyor.

GİRİŞ 11.09.2023 10:08 GÜNCELLEME 11.09.2023 10:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

G20 liderleri, Hindistan'ın bağımsızlığının babası olarak görülen ve 1948'de suikaste kurban giden Mohandas K. Gandhi'nin Rajghat anıtına girerken, boyunlarında el dokuması atkılar vardı.

Küresel bir barış ve şiddet karşıtlığı ikonu haline gelen Gandhi için, khadi eşarplar kendine güvenmenin bir simgesiydi.

Hintliler tarafından yerel olarak yapılabilen ve o dönemde ithal veya İngiliz yapımı ürünleri boykot etmek için tasarlanmış bir giyim eşyasıydı. 

Bu, Hintlilere endüstriyel potansiyellerini artırabileceklerini ve ülkeyi eski sömürge valilerine bağımlı olmaktan kurtarabileceklerini gösterdi.

Gandhi sıklıkla kendi khadi kıyafetlerini, ülkenin siyasi ve ekonomik özgürleşmesini simgeleyen bir cihaz olan çarkha veya çıkrık üzerinde dokuyordu.

Modi, pazar günü sosyal medya platformu X'e, "Farklı uluslar bir araya geldikçe, Gandhi Ji'nin eskimeyen idealleri uyumlu, kapsayıcı ve müreffeh bir küresel geleceğe yönelik kolektif vizyonumuza rehberlik ediyor.” yazdı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Kutahyali 7 ay önce Şikayet Et
    Scholza geçmiş olsun dileklerimi sunarım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı