Guterres'in imzası ve Türkiye'de iş vaadiyle dolandırıcılık

Nepal'de bir kadın ve akrabalarının, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres imzasıyla Türkiye'de iş vaadi sunarak insanları dolandırdığı çete çökertildi.

Guterres'in imzası ve Türkiye'de iş vaadiyle dolandırıcılık
Guterres'in imzası ve Türkiye'de iş vaadiyle dolandırıcılık
GİRİŞ 01.11.2023 08:16 GÜNCELLEME 01.11.2023 08:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Nepal'de yaşanan bir dolandırıcılık olayı uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu. Son yıllarda büyük bir ekonomik kriz içerisindeki ülkeyi ziyaret eden Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ziyaretinden önce yakayı ele veren dolandırıcılar şaşkınlık yarattı.

Yerel medyada yer alan haberlerde bir kadının, onlarca insanı yaklaşık 850 bin TL'ye denk gelen 2.5 milyon rupe dolandırdığı belirtildi.

İsmi "Suruchi Bhujel" olarak açıklanan kadının, 90 kişiyi Guterres'in imzasıyla kendisine para vermeye ikna ettiği tespit edildi. Nepal polisi, gelen şikayetler üzerine inceleme başlatarak kadını gözaltına aldı.

TÜRKİYE'DE İŞ VAADİYLE KANDIRMIŞLAR

Kadının Guterres'in imzasını taklit ederek dolandırdığı insanlara Birleşmiş Milletler'in Türkiye'de Şubat ayında yaşanan deprem felaketi için kampanya başlattığını söylediği ortaya çıktı. Birleşmiş Milletler'in deprem bölgelerinde yeniden ev yapma projesi olduğunu söyleyen ve para isteyen kadının 90 kişiyi ikna ettiği de kayıtlara geçti.

Dolandırılanlar, Guterres'in imzasının kullanıldığını ve Türkiye'de Bhujel ve ortakları tarafından düzenlenen sahte istihdam fırsatları vaat edildiğini belirterek aldatmacayı detaylandırdı.

Bhujel ile birlikte dolandırıcılık yapan eşi "Binod Shrestha" ve kardeşi "Sujan Bhujel"in kayıplara karıştığı belirtildi. Nepal medyası, tutuklanan Suruchi Bhujel'in 7 yıl hapis yatabileceğini duyurdu.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Aslan 5 ay önce Şikayet Et
    Guterres'in imzasıyla dolandırılılanların şikayetini işleme koymayın gerçekten absürt.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...