Agil Alesger: Aliyev ile Erdoğan Karabağ’ı hem sahada, hem masada kazandılar

Azerbaycan Basın Konseyi, Türk İnternet Medya Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Yeni Çağ Medya Grubu Başkanı Agil Alesger, "İlk kez Karabağ konusunda Aliyev ile Erdoğan hem sahada, hem diplomasi mücadelesinde başarı elde ettiler" dedi.

Agil Alesger: Aliyev ile Erdoğan Karabağ’ı hem sahada, hem masada kazandılar
Agil Alesger: Aliyev ile Erdoğan Karabağ’ı hem sahada, hem masada kazandılar
GİRİŞ 08.11.2023 19:16 GÜNCELLEME 08.11.2023 19:16

8 Kasım Azerbaycan'da Zafer Günü olarak kutlanıyor. 27 Eylül 2020 tarihinde Azerbaycan'ın Ermeni provokasyonlarına karşı başlattığı askeri operasyon 44 gün devam ederek büyük zaferle sonuçlandı. 8 Kasım tarihinde ise Azerbaycan'ın kültür başkenti olarak nitelendirilen Şuşa işgalden kurtarıldı ve bu tarih Zafer Günü olarak ilan edildi.

İkinci Karabağ Savaşı'nın 3. yıldönümü ile ilgili konuşan Azerbaycan Basın Konseyi, Türk İnternet Medya Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Yeni Çağ Medya Grubu Başkanı Agil Alesger, elde edilen zaferin tüm Türk dünyasının zaferi olduğunu söyledi.

"44 gün devam eden ve Azerbaycan'ın topraklarının Ermeni işgalinden kurtarılması ile sonuçlanan savaşta elde edilen zafer yalnızca Azerbaycan'ın değil tüm Türk dünyasının zaferidir. Azerbaycan son yüzyıla baktığımızda kendi göbeğini kendi kesen ülke olarak da tarihe geçti. BM'nin yerine getirilmeyen kararnamelerinin savaş meydanında gereğini yapan Azerbaycan, tarihi adaleti sağladı." diyen Alesger, Azerbaycan'ın artık toprak bütünlüğünü sağladığına dikkat çekti:

"Savaş son bulmuştu fakat ayrılıkçı güçler hâlâ Karabağ'daydı ve Rus Barış gücü ile Ermenistan tarafı onların Azerbaycan topraklarından çıkarılmasına ilişkin varılan anlaşmayı yerine getirmeyince Azerbaycan yine kendisi devreye girdi. Başkomutan İlham Aliyev'in talimatı ile başlatılan lokal nitelikli antiterör operasyonu sonucunda Ermeni teröristler bertaraf edildi, Azerbaycan kendi egemenliğini sağladı. Bununla birlikte eli Azerbaycanlıların kanına batmış Ermeni canilerinin tutuklanmasına başlandı ve Hocalı katliamını gerçekleştirenlerden Vagif Haçaturyan, artık tarihin çöplüğünde yerini almış sözde cumhuriyetin palyaço cumhurbaşkanları birer birer tutuklanıp adalete teslim edildiler."

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şuşa'ya ziyareti sırasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e Hankendi'yi işaret ederek "Otelimiz orada mı" diye sorusuna Aliyev'in "Orada da olacak" yanıtını vermesini hatırlatan Alesger, "Sözünün eri olan sayın Cumhurbaşkanı Aliyev, bu dediğini de yaptı. 2 yıldır Bakü'de düzenlenen Zafer geçit töreni ilk kez Hankendi şehrinde düzenlendi. 104 sene sonra Hankedi’de Zafer Yürüyüşü yapıldı. Bu bizim için ayrı bir sevinç ve mutluluktur. Bu vesileyle Vatan için canını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, onların emanetlerine layıkıyla sahip çıktığımızı söylemek istiyorum. Son olarak onu söylemek istiyorum ki, Türklerle bağlı özeleştiri her zaman bizim sahada kazanı, masada yeterince başarılı olmamız idi. İlk kez Karabağ konusunda Aliyev ile Erdoğan hem sahada, hem diplomasi mücadelesinde başarı elde ettiler. Bu zafer hepimizindir” dedi. 

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza