Hamas'ın esir takası teklifine İsrail'den son dakika cevap geldi

İsrail, Hamas’ın elinde tuttuğu 50 İsrailli rehineye karşılık, İsrail hapishanelerinde tutuklu kadın ve çocukların serbest bırakılması ile Gazze Şeridi’nde 3 gün çatışmalara ara verilmesini içeren esir takası teklifini reddetti.

Hamas'ın esir takası teklifine İsrail'den son dakika cevap geldi
Hamas'ın esir takası teklifine İsrail'den son dakika cevap geldi
GİRİŞ 15.11.2023 19:47 GÜNCELLEME 15.11.2023 19:48
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre İsrail devlet televizyonu KAN’a göre Tel Aviv yönetimi, Hamas’ın esir takası teklifini reddetti.

Hamas’ın teklif kapsamında 50 İsrailli rehinenin serbest kalmasına karşılık, Gazze’de çatışmalara 3 gün ara verilmesi ile İsrail hapishanelerindeki Filistinli kadın ve çocukların serbest bırakılması şartını koştuğu aktarıldı.

İsrail'in Kanal 12 televizyonunun haberinde de adı açıklanmayan İsrailli bir yetkili, Hamas ile yürütülen görüşmelerdeki aracıların, "İsrail’in daha geniş çaplı bir esir takası istediğini bildiklerini" ifade etti.

- HAMAS, İSRAİL'İN ESİR TAKASI KONUSUNU ERTELEDİĞİNİ DUYURMUŞTU

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Hamas'ın Telegram kanalından yayınlanan ses kaydında, Katarlı arabulucuların geçen hafta boyunca Gazze'deki İsrailli esirlere karşılık, Filistinli 200 çocuk ve 25 kadının serbest bırakılması için çalıştığını kaydetmişti.

İsrail'in, Gazze'deki 100 kadın ve çocuğun serbest bırakılmasını istediğini aktaran Ebu Ubeyde, Kassam olarak, 5 günlük bir ateşkesle 50 kadın ve çocuğu serbest bırakabileceklerini ve bu sayının 70'i bulabileceğini arabuluculara ilettiklerini söylemişti.

Esir takası için yapılacak anlaşmanın, ateşkesi ve insani yardım girişini içermesini talep ettiklerini belirten Ebu Ubeyde, İsrail'in bu konuyu "ertelediğini ve kaçtığını" dile getirmişti.

REUTERS 'ANLAŞMA SAĞLANDI' İDDİASINI ORTAYA ATMIŞTI

Reuters, Katarlı bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Hamas’ın Gazze Şeridi’nde 3 günlük ateşkes karşılığında 50 esirin serbest bırakılmasını öngören bir anlaşmayı kabul ettiğini iddia etti.

Gazze Şeridi’ndeki esirlerin serbest bırakılması konusunda Katar arabuluculuğunda müzakereler devam ederken Reuters, Katarlı bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Hamas’ın Gazze Şeridi’nde 3 günlük ateşkes karşılığında 50 esirin serbest bırakılmasını öngören bir anlaşmayı kabul ettiğini iddia etti.

Haberde, anlaşma kapsamında ayrıca İsrail'in de halen hapiste bulunan bazı Filistinli kadın ve çocukları serbest bırakacağı ve Gazze'ye insani yardım girişini artıracağı belirtildi. İsrail tarafından söz konusu anlaşma ile ilgili açıklama gelmezken haberde, İsrail'in henüz anlaşmanın şartlarını kabul etmediği ifade edildi.

KAYNAK: AA, İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 107
  • Caglar 5 ay önce Şikayet Et
    heryerde kesip dograyacaksin bu lanetleri.nasil geri vites yapiyorlar gor.sonradan ac kopekler yurt edineceklermis.peygamber katilisiniz size kim toprak vadedecek.sonradan bozma tevrata inaniyor
    Cevapla
  • Mustafa 5 ay önce Şikayet Et
    Bence İsrail'in yokedilmesi gerekmektedir
    Cevapla
  • Saban 5 ay önce Şikayet Et
    İsrail bu dünyada fazlalık diye düşünüyorum İsrail in aradan yok edilmesi gerekiyo
    Cevapla
  • Şaban cayir 5 ay önce Şikayet Et
    1947 den önce İsrail diye bir yermi vardı öyle bir devlet ve öyle bir isim yoktu zorla tarla tapla yer yurt alırken 47 günde İsrail diye bir devlet oluştu ABD sayesinde ve hemen tanıdı demek istediğim oku şimdide olmasin öyle bir yer yok olsunlar silip süpürüp gideceksin
    Cevapla
  • A.turk 5 ay önce Şikayet Et
    Hamas bunlarla takas hic konusma onlar sana yalvarsinlar .Hergun 5 yahudiyi öldurulecek de cek yayinla bakin ne isterseniz yaptiracaklar bu katil kopek Natanyanu denen sirtlan
    Cevapla
  • A.turk 5 ay önce Şikayet Et
    Sevgili hamas hergun 5 kisiyi oldurecegiz deyin 12.000 kisiyi oldurduler bu lanetlenmis yaratiklar bakin nasil yalvaricaklar seredsiz kstiller .Gazzeyi yiktilar yikmayada devam ediyorlar gozleri kan burumus alcaklar .Yahudilerin Allahtan sonra Hitler anlamislar koklerini keske kürutsalardi bunlar alcaklar ırkçılar Katiller ABD AB ingiltere israil kefereler toplilugu .
    Cevapla
  • Canan 5 ay önce Şikayet Et
    Çok ta tin.adamlar günde bin kişiyi öldürüyor zaten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...