Somali'de şiddetli yağış ve sel: Ölü sayısı 96'ya çıktı

Somali'de son günlerde şiddetli yağış ve yol açtığı seller sonucu ölenlerin sayısının 96'ya yükseldiği bildirildi.

Somali'de şiddetli yağış ve sel: Ölü sayısı 96'ya çıktı
Somali'de şiddetli yağış ve sel: Ölü sayısı 96'ya çıktı
GİRİŞ 23.11.2023 16:57 GÜNCELLEME 23.11.2023 16:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Somali Afet Yönetim Ajansı (SODMA) Başkanı Mohamud Moallin Abdulle, yaptığı açıklamada, özellikle Hiraan, Bakol, Bay ve Gedo bölgelerinin son günlerde şiddetli yağış ile sellerden etkilendiğini söyledi.

Aşırı yağış ve seller nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 96'ya yükseldiğini belirten Abdulle, 2 milyon kişinin etkilendiği afet nedeniyle 700 bin kişinin de göç ettiğini bildirdi.

Sellerden çiftlik hayvanları olumsuz etkilendi ve çok sayıda tarım arazisi tahrip oldu.

Son yılların en şiddetli kuraklığını yaşayan Somali ve Kenya, iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkeler arasında yer alıyor.

Seller sonrası Somali'nin bazı bölgelerinde acil durum ilan edilmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • -Gözlemci 5 ay önce Şikayet Et
    Allah yardımcıları olsun.Batının felaketi bitmiyor karnı doymuyorki sizlere yardıma koşulsun..İlahi ya Rab..Batınında doğununda Rabbi sensin mazlumları zalimlerde koru kolla zalimlere huzur verme
    Cevapla
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler