Serbest bırakılan kadın esirler İsrail'in vahşetini anlattı: 7 saat boyunca...

İsrail’in esir takası kapsamında dün serbest bıraktığı 47 yaşındaki yazar Lama Khater yaptığı açıklamada, “Yakılmakla, tecavüzle ve Gazze Şeridi'ne sürülmekle tehdit edildim” dedi.

Serbest bırakılan kadın esirler İsrail'in vahşetini anlattı: 7 saat boyunca...
Serbest bırakılan kadın esirler İsrail'in vahşetini anlattı: 7 saat boyunca...
GİRİŞ 01.12.2023 00:23 GÜNCELLEME 01.12.2023 00:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İsrail ve Filistin arasında 24 Kasım’da varılan esir takası anlaşması kapsamında dün serbest bırakılan 22 yaşındaki Filistinli kadın mahkum Maryam Salhab, İsrail hapishanelerinde yaşadıklarını anlattı.

'İSRAİL İŞGAL ORDUSU 7 SAAT BOYUNCA BENİ TACİZ ETTİ'

Salhab, 26 Ekim’de El Halil’de evindeyken herhangi bir suçlama olmadan tutuklandığını belirterek, "Tutuklanmamdan bir gün önce babam tutuklandı ve evim tahrip edildi. Ertesi gün İsrail işgal ordusu beni evimde tutukladı ve 7 saat boyunca beni taciz etti. Gözlerimi ve ellerimi bağladılar. Beni dövdüler ve küfrettiler" dedi.

'FİLİSTİNLİ KADIN MAHKUMLARIN TÜM EŞYALARINA EL KOYDULAR'

İsrail hapishanelerindeki koşulların çok zor olduğunu aktaran Salhab, "Filistinli kadın mahkumlar dünyadan izole bir şekilde yaşıyor ve dış dünya hakkında hiçbir şey bilmiyor. İsrail hapishanesindeki Filistinli kadın mahkumların tüm eşyalarına el koydular. Yeterli yiyecek vermediler" ifadelerini kullandı.

Salhab, serbest bırakılmasını sağladığı Hamas’a teşekkür etti.

'KADIN MAHKUMLARA ACIMASIZCA SALDIRDILAR'

Dün serbest bırakılan diğer bir kadın mahkum 26 yaşındaki Ruqaya Amr ise, 26 Ekim’de yüksek lisans öğrencisiyken tutuklandığını ifade ederek, 7 saat gözaltında tutulduktan Hasharon Hapishanesi’ne nakledildiğini ifade etti. Gardiyanların kadın mahkumlarını dövdüklerini aktaran Amr, "19 ve 20 Ekim tarihlerinde kadın mahkumlara acımasızca saldırdılar, Filistinli mahkumların eşyalarına el koydular ve hapishane doktoruna gitmelerini engellediler" dedi.

Dış dünya ile iletişimlerinin olmadığını aktaran Amr, "Haber alamıyoruz ve Hamas ile yapılan anlaşma hakkında hiçbir şey bilmiyoruz. Ofer Hapishanesi’ne nakledildikten sonra serbest bırakıldığımız haberini aldık" ifadelerini kullandı.

Amr, Hamas’a serbest bırakılmasını sağladığı için teşekkür etti.

'İSRAİL GÜÇLERİ EVİMİ TAHRİP ETTİ'

Serbest bırakılan diğer bir kadın mahkum 47 yaşındaki yazar Lama Khater ise, 26 Ekim’de El Halil’de tutuklandığını ifade ederek, Hamas’ın, Gazze Şeridi’ndeki yıkıma rağmen koşullarını İsrail’e dayattığını ve Filistinli mahkumları işgal hapishanelerinden kurtaracağına dair verdiği sözü tuttuğunu aktardı. Khater, "İsrail işgal güçleri evimi tahrip etti. Mahkumların ailelerini ve mülklerini hedef aldı. Eşimin tutuklandığını tutuklanmamdan iki hafta sonra Filistinli bir mahkumdan öğrendim" dedi.

Kendisi ve eşinin tutuklanması sonucu çocuklarının annesiz ve babasız kalmasından İsrail güçlerinin mutlu olduğunu aktaran Khater, "Beni ziyaretçi kabul etmemem ve kutlama yapmamam konusunda tehdit ettiler. Ben de onlara Gazze Şeridi'nde akan kan ve yıkımın boyutu nedeniyle kutlama yapmadığımızı ve kutlama yapmanın mümkün olmadığını söyledim" dedi.

'YAKILMAKLA, TECAVÜZLE, HAKARETLE TEHDİT EDİLDİM'

Filistinli kadın mahkumların serbest bırakıldıklarından haberleri olmadığını aktaran Khater, "Kiryat Arba yerleşim yerine transfer edildim ve bir odaya atıldım. Yakılmakla, tecavüzle, hakaretle ve Gazze Şeridi'ne sürülmekle tehdit edildim. Daha sonra 6 Filistinli kadın mahkumla birlikte İsrail’in Hasharon Hapishanesi’ne transfer edildim. Tuvalete gitmemiz ya da odadan çıkmamız engellendi" dedi.

İsrail’in baskılarının kendilerini yıldıramayacağını ifade eden Kahter, "Gazze Şeridi'ndeki direnişin elde ettiği büyük zafer karşısında İsrail işgali iflas etmiştir" dedi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Adil 4 ay önce Şikayet Et
    ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et
    Cevapla
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Buyrun nerde insan hakları nerde birleşmiş milletler
    Cevapla
  • Adil 4 ay önce Şikayet Et
    Allah başa vermesin imtihan büyük de güzel kardeşim sen yemeğin peşine düşmüşsün maşallah etin budun yerinde hiç aç kalmışa benzemiyosun makyajında var ingilizlerin Filistin'de esir düşen 15bin Türk askerinin yaşadığının ve işkenceyle aç susuz bir şekilde bi deri bir kemik bırakarak şehit edildi korkak aşağılık ingilizler
    Cevapla
  • gecc 4 ay önce Şikayet Et
    Sen çok zalimsin. Gerçekten zalimsin ve asla samimi değilsin. Hormonal rahatsızlık yüzünden veya başka bir rahatsızlık yüzünden şişmiş olabilir mi kadın? Aklınca Filistinliler ''Türk askerini sattı'' algısı üstüne he? Bütün her şeyin sorumlusu da sadece İngilizler he mi? Sen ne adilsin ne de adaletten anlarsın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu