Skandal reklam: Kan gölüne çevirdikleri Gazze'de konut projesi çizdiler...

Gazze Şeridi'nde iki ayı aşkın süredir katliamlarını sürdüren İsrail, ilhak planını devreye soktu. İsrailli emlak şirketi Harei Zahav, enkaza dönen Gazze'de konut projesi hazırladı. “Savaşın, kurtarın, yerleşin” yazılı reklamlar yayımlandı.

GİRİŞ 18.12.2023 10:44 GÜNCELLEME 18.12.2023 21:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsrail'in Gazze Şeridi'nde yaptığı katliamların ve yıkımın altındaki gerçekler yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Çocuk, kadın, yaşlı demeden binlerce masumu öldüren Tel Aviv yönetimi, saldırıların arkasındaki sinsi planını harekete geçirdi. İsrailli şirketler, işgalin başarılı olması halinde Gazze'de Yahudiler için yerleşim yerleri planları hazırlıyor.

KONUT PROJELERİ ÇİZİLDİ

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; İşgal altındaki Batı Şeria'da inşa ettiği yerleşimlerle tanınan İsrailli emlak şirketi Harei Zahav, Gazze Şeridi için hazırlanmış konut inşası reklamları yapmaya başladı. Emlak şirketinin konut projelerini çizmeye başladığı ve sosyal medyadan reklam verdiği ortaya çıktı.

İsrail hükümeti tarafından finanse edilen yerleşimci örgütlerin oluşturduğu bir koalisyon "Gazze Yerleşim Konferansı için Pratik Hazırlık" başlığıyla Tel Aviv'de konferans düzenledi. Konferansın ardından yerleşimci örgütler tarafından "Gazze İsrail toprağıdır! Savaşın, kurtarın, Yerleşin" yazılı reklamlar yayımlandı.

SAHİLDE EV VAADİ

Hazırlanan reklamlarda, Gazze'de Yahudi yerleşimciler için kurulması planlanan yerleşim birimleriyle ilgilenen İsraillilerin ön kayıt oluşturabilmesi için müşteri hizmetleri numarası paylaşıldı. Emlak şirketi Harei Zahav, Gazze sahilinde villa tarzı evlerin çizimleriyle birlikte "Sahilde bir ev hayal değil! Molozları temizlemeye ve işgalcileri savuşturmaya başladık" ifadelerine yer verildi.

Filistinlilerin topraklarını, evlerini ve arazilerini daha önce gasp ederek Batı Şeria, Doğu Kudüs, Nablus, Golan Tepeleri gibi işgal edilen bölgelerde yerleşim yerleri kuran şirketlerin, Gazze'deki halkı "işgalci" olarak nitelemesi dikkati çekti.

Söz konusu İsrailli şirket, işgalin başarılı olması halinde yeniden kurulması planlanan yerleşim yerlerinin isimlerini ve Gazze Şeridi boyunca yaklaşık konumlarını gösteriyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • recep 4 ay önce Şikayet Et
    oldu bittiye izin vermeyelim
    Cevapla
  • fırtına 4 ay önce Şikayet Et
    zalim vicdansız insan olmayan kafir sürüsü israil kahrol...
    Cevapla
  • Musa 4 ay önce Şikayet Et
    Allah planlarınızı başınıza geçirsin. Bİz yapamıyoruz. İnşallah Allah nurunu tamamlayacak. BOYKOTA devam. BAri bunu yapalım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu