ABD'den son dakika Kuzey Kore ve İran açıklaması! Rusya'yı çıldırtacak duyuru

ABD, Kuzey Kore'yi Rusya'ya balistik füze ve füze rampaları temin etmekle suçlayarak, söz konusu füzelerden bazılarının Moskova tarafından Ukrayna'ya fırlatıldığını ve Moskova'nın İran'dan da füze temin etmek istediğini açıkladı.

ABD'den son dakika Kuzey Kore ve İran açıklaması! Rusya'yı çıldırtacak duyuru
ABD'den son dakika Kuzey Kore ve İran açıklaması! Rusya'yı çıldırtacak duyuru
GİRİŞ 04.01.2024 22:18 GÜNCELLEME 04.01.2024 22:18
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Son dakika Kuzey Kore haberleri: Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, son dönemdeki Rusya-Kuzey Kore yakınlaşmasını değerlendirdi.

Kirby, ABD'nin yaptırımları sonrasında silah ve mühimmat temini noktasında Rusya'nın alanının daraldığını ve bunun üzerine Moskova'nın bölgedeki ortaklarıyla daha fazla askeri işbirliği arayışına girdiğini ifade etti.

'KUZEY KORE RUSYA'YA BALİSTİK FÜZE SAĞLIYOR'

Kuzey Kore'yi bu süreçte Rusya'ya balistik füze sağlamakla suçlayan Kirby, "Elimizdeki bilgiler, Demokratik Kore Cumhuriyeti'nin yakın zaman önce Rusya'ya balistik füzeler ve füze rampaları temin ettiğini gösteriyor. Rus güçleri de 30 Aralık 2023'te bu Kuzey Kore füzelerinden en az birini Ukrayna'ya attılar." şeklinde konuştu.

Kirby, 2 Ocak'ta Rusya'nın daha fazla sayıda Kuzey Kore menşeli füzeyi Ukrayna'ya fırlattığını tespit ettiklerini, bu süreci yakından izlediklerini söyledi.

Söz konusu balistik füzelerin yaklaşık 900 kilometre menzile sahip olduğunu kaydeden Kirby, Moskova'nın bundan sonra daha fazla Kuzey Kore füzesi kullanmasını beklediklerini belirtti.

'RUSYA, İRAN'DAN DA BALİSTİK FÜZE TEMİN ETMEK İSTİYOR'

Öte yandan Kirby, Moskova'nın Tahran yönetiminden de balistik füze temin etmek istediğini, bu yönde görüşmeler yaptığını ancak şu ana kadar İran'ın Rusya'ya balistik füze temin ettiği yönünde bir bilgiye sahip olmadıklarını dile getirdi.

Kirby, geçen aralık ayında İran güçlerinin bir Rus heyetine İran'ın bir bölgesinde balistik füzelerle ilgili sunum yaptığını da öne sürdü.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Maşallah 3 ay önce Şikayet Et
    Daha dur, tüm Dünya size karşı birleşecek ve 2025 Amerika Baybay! İsrail Bay bay!!
    Cevapla
  • Uğurx1 3 ay önce Şikayet Et
    Tebrikler kuzey kore. Tebrikler iran. Helal olsun RUSYA . Batsın ukrayna . Batsın batı. Birbirlerini korudukları için Abd aralarına fitne sokma peşinde ama yemezler zannetmiyorum
    Cevapla
  • mehmet gün 3 ay önce Şikayet Et
    işinize gelmedi değilmi katiller ,dünyanın silahını veren soykırım vahşet yaptıran sanki başkası
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    İtler hepiniz Ukranyaya İsraile yardım ediyorsunuzda birileri Rusya ya yardım ettiğinde niye zorunuza gidiyor..
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    siz israile verince birşey olmuyor ama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü