ABD'nin Suriye'deki üslerine saldırı girişimi! Roket ve kamikaze SİHA'lar kullanıldı

Suriye'nin Haseke ve Deyrizor ilindeki ABD ordusunun konuşlandığı üslere, aidiyeti bilinmeyen kamikaze insansız hava aracı (İHA) ve roketlerle saldırı girişiminde bulunuldu. ABD tarafından henüz saldırıya ilişkin açıklama yapılmadı.

ABD'nin Suriye'deki üslerine saldırı girişimi! Roket ve kamikaze SİHA'lar kullanıldı
ABD'nin Suriye'deki üslerine saldırı girişimi! Roket ve kamikaze SİHA'lar kullanıldı
GİRİŞ 08.01.2024 20:40 GÜNCELLEME 08.01.2024 20:41
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde Haseke ilinde, ABD güçlerinin konuşlandığı Harab Cir üssüne aidiyeti bilinmeyen kamikaze İHA ile Deyrizor'daki Koniko gaz sahasındaki üsse roketle saldırı girişimi yapıldı.

ABD güçlerinin üslerindeki hava savunma sistemleri, İHA ile roketleri hedeflerine ulaşmadan havada imha etti.

ABD tarafından henüz saldırıya ilişkin açıklama yapılmadı.

YILBAŞINDAN BU YANA EN AZ 5 KEZ SALDIRI GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİ

Sabah saatlerinde, Fırat Nehri'nin batı yakasındaki İran destekli terörist gruplar, Deyrizor ilinde ABD askerlerinin konuşlandığı Ömer Petrol Sahası Üssü'ne roket saldırısı düzenlemişti.

Aidiyeti bilinmeyen hava araçları, dün, Deyrizor ilinin Irak sınırındaki Elbukemal ilçesinde İran destekli terörist gruplara ait askeri konvoyu hedef almıştı.

Suriye'de ABD güçlerinin konuşlandığı üslere yılbaşından bu yana roket ve aidiyeti bilinmeyen kamikaze insansız hava araçları ile en az 5 kez saldırı gerçekleştirilmişti.

Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları, ABD destekli terör örgütü PKK/YPG'nin işgalinde, il merkezi ve diğer kırsal bölgeler ise Beşşar Esed rejimi ve İran destekli grupların kontrolünde bulunuyor

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • adil 3 ay önce Şikayet Et
    Hizbullah ı bahane edip Lübnana ve iha siha saldırısını bahane edip Suriye ye girmek için meşru bir zemin hazırlıyor abd ve İsrail.yakında buraları da işgal ederlerse şaşmayın.
    Cevapla
  • tabi 3 ay önce Şikayet Et
    şuraya oyuncaklar göndereceğiz, sizde vurmuş gibi yapın.
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 3 ay önce Şikayet Et
    boş boş tamamen etkisiz iran işi
    Cevapla
  • Nedim 3 ay önce Şikayet Et
    Bunlar saldırıyorlar ama bir ölü yok çok komik!
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Danışıklı dövüş. İran ikiyüzlü oynamaktadır. O kadar saldırı oldu da kaç Amerikalı öldü? Bunlar havai fişek mi atıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı