Papua Yeni Gine'de suç oranı gün geçtikçe artıyor

Papua Yeni Gine'de, maaş anlaşmazlığı nedeniyle grevde olan güvenlik güçlerini fırsat bilenler yağmalama ve şiddet olaylarına başladı.

Papua Yeni Gine'de suç oranı gün geçtikçe artıyor
Papua Yeni Gine'de suç oranı gün geçtikçe artıyor
GİRİŞ 11.01.2024 14:36 GÜNCELLEME 11.01.2024 14:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Polis kaynaklarına dayandırılan bilgilere göre güvenlik güçlerinin yokluğundan yararlanan gruplar, ülkenin en kalabalık iki kentinde, iş yerleri ve mağazaları yağmalamaya ve ateşe vermeye başladı.

ASKERİ DESTEK TALEP EDİLDİ AMA...

Hükümetin, yatıştırılması için ordudan askeri destek talep ettiği şiddet olaylarında, başkent Port Moresby'de 9, ülkenin ikinci büyük kenti olan Lae'de ise 7 kişinin öldüğü bildirildi.

POLİS EKSİKLİĞİ İSYANA YOL AÇTI

Marape, kamu görevlilerini ilgilendiren maaş sorununun ardından yaşanan iç güvenlik zafiyetinin, başta başkentte olmak üzere, ülkede "stres ve baskı" oluşturduğunu belirterek "Sonuç olarak, polis varlığının eksikliği, şehrimizin belirli bölgelerinde isyan ve yağmalamalara yol açtı." ifadesini kullandı. 

'ŞİDDET DİĞER BÖLGELERE SIÇRAYABİLİR'

Başkentte yaşanan olayların, ülkenin diğer bölgelerinde de bir dalgalanma etkisi oluşturduğunu kaydeden Marape, "Bu insanlara, buranın bizim ülkemiz olduğunu ve onu sahiplenmemiz gerektiğini anlamaları için çağrıda bulunuyorum." dedi.

YENİ ÖNLEMLER YOLDA

Marape, güvenlik güçlerinin başkentte kontrolü sağlamaya başladığını, olayların tekrarlanmaması ve işletmelerin zararının tazmini için önlemler alınacağını sözlerine ekledi.

Öte yandan, Marape hükümetini destekleyen iki milletvekilinin, olaylar üzerine istifa ettiği bildirildi. milletvekili Keith Iduhu ile milletvekili James Nomane yaptıkları açıklamalarda; yaşanan olayların hükümete güveni sarstığını belirterek Marape'nin görevi bırakması çağrısında bulundu.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • laedri 3 ay önce Şikayet Et
    ula hani bunlar dünyanın en sakin insanları idi..
    Cevapla
  • cahit 3 ay önce Şikayet Et
    Papua yeni gineyi Endanosiya dan bağımsız yaptılar çok zengin olacaksınız AB ülkeleri yatırım yapacak diye kandırdılar başı boş sahipsiz bıraktılar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli bakan Orit Strock'tan hükümeti devirme tehdidi
Netanyahu'yu tutuklanma korkusu sardı! Dünya liderlerine seslendi