Irak İslami Direnişi’nden ABD’ye sert çıkış: Saldırılarımız devam edecek

Irak’taki İran yanlısı Irak İslami Direnişi, Irak ve ABD arasında başlatılan koalisyon güçlerinin misyonunu sonlandırma görüşmelerini tanımadığını belirterek, ABD’ye karşı operasyonlarının devam edeceğini duyurdu.

Irak İslami Direnişi’nden ABD’ye sert çıkış: Saldırılarımız devam edecek
Irak İslami Direnişi’nden ABD’ye sert çıkış: Saldırılarımız devam edecek
GİRİŞ 26.01.2024 22:36 GÜNCELLEME 27.01.2024 10:17
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Irak ile ABD arasında gerçekleştirilen koalisyon güçlerinin misyonunu sonlandırmak için yapılan görüşmeler devam ederken, İran yanlısı Irak İslami Direnişi’nden yapılan açıklamada, "ABD’nin Irak'ta ve bölgede kötü niyetli amaçlarını uygulamaya yönelik aldatmaca politikası nedeniyle, İslami Direniş’in yaptığı çağrılar ile Irak Meclisi’nin yabancı güçlerin ülkeden çıkması için aldığı karar yıllardır hayata geçirilemiyor” denildi.

"OPERASYONLARIMIZ DEVAM EDECEKTİR"

Yapılan mutabakata rağmen ABD ve liderliğindeki koalisyon güçlerine karşı askeri operasyonların devam edeceği kaydedilen açıklamada, “Yabancı güçler, silahlı insansız hava araçları ve savaş uçakları ayrılıncaya kadar ve üslerini Irak Ortak Operasyon Komutanlığı’na teslim edinceye kadar operasyonlarımız devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

İsrail-Filistin çatışmasının başladığı 7 Ekim'den bu yana ABD ve koalisyon güçlerine yönelik saldırılar arttı. Ekim ayından bu yana Irak ve Suriye'de bulunan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine yönelik yaklaşık 150 saldırı düzenlenirken, saldırıların tamamına yakınını İran yanlısı silahlı gruplarının çatısı altında toplandığı Irak İslami Direnişi üstlenmişti.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    amerikanın askeri iki ekmek atınca saddamı satanlardan hayır gelmez.
    Cevapla
  • anadolu ligi 3 ay önce Şikayet Et
    kasım süleymani öldürüldükten sonra iran halkın gazını almak için abd ye saldıracağı yerlerin bilgisini veriyor ve göstermelik saldırı düzenliyor,Tramp yeni açıkladı
    Cevapla
  • Ali.E 3 ay önce Şikayet Et
    Şöyle bir izlenim oluştu bende: ABD buraları bırakıp giderken yerine vekalaten İran'ı bırakıyor sanki...!!!
    Cevapla
  • Muhammet 3 ay önce Şikayet Et
    öküz altında buzağı arayan malum kafadaki müslümanları israil mallarını boykota ve gazzeye 10 tl bağışa davet ediyoz zaten israile bir taş bile atamayacaklarını biliyoz zaten
    Cevapla
  • TARIK 3 ay önce Şikayet Et
    Saldırıyor da kimin işine yarıyor.Abd saldırıyı bahane edip kuvvet yığıyor.Abd nin oralarda kalmasının meşru zeminin hazırlıyor.Neticesiz saldırıları sadece Müslümanları kırdırıyor.Bi düşün saldırı da kaç Amerika askerini öldürmüşler.Danışıklı dövüş.
    Cevapla
  • TARIK 3 ay önce Şikayet Et
    Amerika gitmesin diye saldırıyor, sadece tabelası İslam.
    Cevapla
  • Muhammet 3 ay önce Şikayet Et
    saldırırsa bir laf ediyonuz saldırmazsa zaten işbirlikçi diyonuz sizin kafanız hertürlü mucizeyi görüp sihirdir diyen kafirleri de geçti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak