Türkiye'ye F-16 satacaklar mı? ABD'den yeni açıklama! Senato yeşil ışık yaktı

ABD Senatosunun önemli isimlerinden Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Ben Cardin, Türkiye'ye F-16 satışını desteklediğini açıkladı.

Türkiye'ye F-16 satacaklar mı? ABD'den yeni açıklama! Senato yeşil ışık yaktı
Türkiye'ye F-16 satacaklar mı? ABD'den yeni açıklama! Senato yeşil ışık yaktı
GİRİŞ 27.01.2024 03:53 GÜNCELLEME 27.01.2024 04:07
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Son dakika F-16 haberleri: ABD Senatosundan merakla beklenen Türkiye'ye F-16 satışıyla ilgili çarpıcı bir açıklama geldi.

Türkiye'ye F-16 satacaklar mı? ABD'den yeni açıklama! Senato yeşil ışık yaktı

SENATO F-16 SATIŞINA DESTEK VERDİ

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Ben Cardin, Türkiye'ye yönelik 20 milyar dolarlık F-16 satışını desteklediğini açıkladı.

Cardin, Türkiye'ye F-16 satışının İsveç'in NATO üyeliğinin Ankara tarafından onaylanmasına bağlı olduğunu daha önce belirttiğini hatırlatarak, şimdi bu koşulun yerine gelmesinden memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Türkiye'ye F-16 satacaklar mı? ABD'den yeni açıklama! Senato yeşil ışık yaktı

RESMİ BİLDİRİM GELDİĞİNDE SATIŞI ONAYLACAĞINI İFADE ETTİ

Biden yönetiminden kendilerine söz konusu F-16 satışına ilişkin resmi bildirim geldiğinde bu satışı onaylayacağını ifade eden Cardin, söz konusu süreçte yönetimle birçok görüşme yaptıklarını belirtti.

BİDEN MEKTUP YOLLAMIŞTI

TBMM'nin İsveç'in NATO'ya katılımını onaylaması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı imzalamasının ardından gözler ABD'ye çevrilmişti.

Ankara'dan İsveç'in NATO üyeliğine yeşil yakmasıyla birlikte ABD Başkanı Joe Biden kongreye Türkiye'ye F-16 satışının onaylanması için mektup yollamıştı.

SENATO F-16 SATIŞINA DESTEK VERDİ

Türk karşıtlığıyla bilinen ve rüşvet suçlamasıyla istifaya zorlanan Komite'nin eski başkanı Bob Menendez, daha önce Türkiye'ye yönelik F-16 satışına karşı çıktığını belirtmişti.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • zeki ALPEREN 3 ay önce Şikayet Et
    Bunlar, BİNEMEDİKLERE ATA OT VERMEZLER! Her seferinde çamura yatarlar.
    Cevapla
  • helmi gök 3 ay önce Şikayet Et
    kim 1945 ameriya turkiye amerikanin eyeleti olarak manda yunetimlerini kabul etdiye 1923 aynı hizniyet osmanlıyıkan lar
    Cevapla
  • Avni 3 ay önce Şikayet Et
    Umarım bu son olur bundan sonra kendi uçağımızı kendimiz yaparız
    Cevapla
  • Alper 3 ay önce Şikayet Et
    Gazze?
    Cevapla
  • Malatyali 3 ay önce Şikayet Et
    Elbette eninde sonunda bu yüce millet lendi icagini kendi yaptığı motorlarla uçuracak,o zaman elinizde hiç kozunuzda kalmayacak,siz bir ucagi 100 milyon dolara satarsiniz biz o uçağı 10 milyon dolara malederiz,2030 da dünya savaşı var her ülke hazirlaniyor bizde hazirlaniyoruz,azdan az çoktan çok gidecek!
    Cevapla
  • Analiz 3 ay önce Şikayet Et
    Dünya Savaşı başlayalı çok oldu. Bizim gece gündüz demeden gerçekte nükleer silah üretmemiz gerekiyor. Çünkü NATO denen büyük şeytan Amerika tüm dünyayı kana bulayacak. Ancak nükleer silah sahipleri bu savaştan muaf kalabilirler.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiye şimdiye bin defa nükleer dev olmuştu ve ABD, Rusya dan bile önde olmuştu. Fakat içimizdeki satılmışlar Türkiye’yi ve milletini batıya Amerika’ya dilenci yaptılar. Her ilerleyişin önünü kestiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alına döndü!
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak