"Netenyahu'nun kazanması mümkün değil!"

İsrail'in en önde gelen gazetelerinden Haaretz'de yazılan haberde, İsrail Başbakanı Netenyahu'nun bu savaşı kazanmasının mümkün olmadığını ve kaybetmeye mahkum olduğu yazıldı.

"Netenyahu'nun kazanması mümkün değil!"
"Netenyahu'nun kazanması mümkün değil!"
GİRİŞ 27.01.2024 16:51 GÜNCELLEME 27.01.2024 16:52
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

İsrail 7 Ekim tarihinden bu güne kadar Gazze'de soykırım yapmaya devam ediyor. Hiçbir ahlaki değerlere saygısı olmayan İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu verdiği kararlar ve işlediği savaş suçlarından sonra, İsrail medyası tarafından dahi eleştirilmeye başlandı. Lahey'de bulunan Adalet Divanı'nda çıkan karar ile soykırım suçuyla yargılanacak İsrail, 7 Ekim tarihinden bu yana toplamda 27 bin sivil ve masum insanı katletti. İsrail'in kendi vatandaşlarından ve medyası tarafından da ağır eleştirilere maruz kalan Netenyahu'ya 'gidici' olduğu hatırlatıldı.

"NETENYAHU'NUN KREDİSİ BİTTİ"

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz'de yapılan haberde şu ifadelere yer verildi:

"Netanyahu'nun başarısızlıkları artarken, İsrail'in kredisi biten Başbakanı daha büyük tehlike oluşturuyor. Rehine krizinden Hamas'ın çöküşüne kadar herkesin bildiğini söylemenin zamanı geldi: Netanyahu'nun kazanması mümkün değil."

"Temmuz 2016'da Binyamin Netanyahu Afrika ülkelerinde bir dizi toplantıya katıldı. Tecrübeli bir sömürgeci gibi, "Tüm Afrika heyecanlı" dedi. Bu tezatlık yalnızca bu narsistin zihninde var olabilirdi: Hiper-farkındalığa sarılmış tam bir farkındalık eksikliği. O zamanlar, Amerika Birleşik Devletleri'nden farklılaşmayı, bilerek kendi aşağılık siyasetine uyacak şekilde uyarladığı bir başarısızlık olarak değil, bir başarı olarak pazarlayabiliyordu. Şimdi bunun bedelini ödüyoruz."

İSRAİL SOYKIRIM SUÇUYLA YARGILANACAK

Lahey’de bulunan Uluslararası Adalet Divanı’nda Güney Afrika’nın ‘Gazze’de soykırım davası’ başvurusu kabul gördü. İsrail’in dosyanın reddi talebi de reddedildi. Bu çıkan sonuç ile İsrail, Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırım suçuyla yargılanacak.

İsrail'in 7 Ekim'den sonra Gazze'ye yönelik hava, kara ve denizden başlattığı askeri operasyonların çok büyük sivil can kaybına, sivil altyapının yıkımına ve Gazze nüfusunun büyük çoğunluğunun yerinden edilmesine neden olduğunu kaydeden Yargıç Donoghue, Güney Afrika heyetinin sunduğu dosyaların soykırım kararı için yeterli olduğunu ifade ederken İsrail’in itirazını da reddetti. 

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 49
  • Bilgin 3 ay önce Şikayet Et
    İsrail' kanın şarap gibi bardakta olsa icmesem namerdim ama er yâda geç karşımızda duracaksın işte o gün dilerim ALLAH' Tan çok yaşlı olmam bu ahtimi karşılarım
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Dinsizin hakkından imansız gelecektir inşallah
    Cevapla
  • Türk 3 ay önce Şikayet Et
    Allah bu siyonist zalimlere fırsat vermesin...
    Cevapla
  • Kığılı 3 ay önce Şikayet Et
    Melhunlar için yaşasın Cehenem
    Cevapla
  • Adil 3 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM Şeriat isteriz. ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ. ALLAHIN RIZASINI, HOŞNUTLUĞUNU, SEVGİSİNİ VE DOSTLUĞUNU KAZANMAK İSTERİZ. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA KAVUŞMAK İSTERİZ... ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN DOSTLUĞUNU KAZANMAK İSTERİZ. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN HUZURUNDA OLMAK İSTERİZ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz