İki bebeğini öldürüp buzdolabına atan kadına hapis cezası

Güney Kore'de Bölge Mahkemesi, 2018 ve 2019 doğumlu iki bebeğini de henüz 1 günlükken öldürüp cesetlerini buzdolabına saklayan kadını 8 yıl hapis cezasına çarptırdı.

İki bebeğini öldürüp buzdolabına atan kadına hapis cezası
İki bebeğini öldürüp buzdolabına atan kadına hapis cezası
GİRİŞ 08.02.2024 13:51 GÜNCELLEME 08.02.2024 13:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Güney Kore Suwon Bölge Mahkemesi, iki bebeğini de henüz 1 günlükken boğarak öldüren ve cesetlerini buzdolabında saklayan kadını 8 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kadının avukatı cinayet yerine daha az ceza gerektiren "yeni doğmuş çocuğu öldürme" suçundan yargılanmasını talep ederken, mahkeme bu talebi reddetti.

Açıklanan kararda sanığın kendisine ihtiyaç duyan muhtaç canlıları 1 günlükken öldürmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Sanığın cesetleri saklamadığı ve cenaze töreni için buzdolabında muhafaza etmek istediği yönündeki savunması da kabul edilmedi.

Güney Kore'nin Suwon şehrinde yaşayan 30'lu yaşlarındaki bir kadın 2018 ve 2019 yıllarında doğan iki bebeğini de boğarak öldürüp cesetlerini buzdolabına saklamıştı. Doğumların hastane kayıtlarında gözüküp nüfus kayıtlarında gözükmediğinin fark edilmesi üzerine geçen yılın Haziran ayında zanlının evinde arama yapılmıştı. Yapılan aramada buzdolabında iki bebeğin cansız bedenine ulaşılmıştı. Ekonomik zorluklar nedeniyle 12, 10 ve 8 yaşlarındaki diğer 3 çocuğuna bakamadığı için cinayetleri işlediğini söyleyen zanlının, eşine ise kürtaj yaptırdığını söylediği ortaya çıkmıştı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • ... 2 ay önce Şikayet Et
    Herkes kadına şiddet algısıyla uyutulurken, kimse çocuga şiddeti konuşmuyor. Çocuklar ise ağırlıklı olarak kadınlardan şiddet görüyor.
    Cevapla
  • Kenan 2 ay önce Şikayet Et
    8 yıl çokmuş 8 gün olaydı iyiydi
    Cevapla
  • ercan 2 ay önce Şikayet Et
    şeytan iş başında akıl tutulması
    Cevapla
DİĞER HABERLER
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı